Ajutor pentru animăluţele chinuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Gia-Group Initiative for Animals tratează patrupede, le sterilizează şi le oferă spre adopţie la evenimente precum „Oraşul animalelor”.

De mai bine de doi ani, Asociaţia Gia-Group Initiative for Animals se ocupă de îngrijirea câinilor şi a pisicilor. Salvarea animăluţelor presupune recuperarea şi datul acestora în adopţie. 

Doi dintre membrii ONG-ului au renunţat deja la serviciu pentru a se dedica patrupedelor. Este vorba despre preşedintele asociaţiei, Raluca Simion, şi de Delia Pârvu, care au renunţat la jobul full-time, pentru unul part-time. „M-am confruntat cu multe cazuri de otrăvire a căţeluşilor şi, efectiv, îngrijirea lor zilnică presupune foarte mult timp, aşa că nu pot avea o slujbă normală”, a spus Delia, unul dintre membrii Gia.

Salvarea lui Rocco, un câine împuşcat
În multe dintre situaţii, cruzimea oamenilor atinge grotescul: câini otrăviţi, bătuţi până la leşin şi chiar împuşcaţi. Rocco este unul dintre exemple. Are în jur de patru ani şi a fost salvat din parcarea unui hipermarket din Capitală. „Căţeluşul avea un picior smuls din şold, iar celălalt era rupt bucăţele-bucăţele şi infectat”, a spus Delia Pârvu. Patrupedul a trecut printr-o operaţie complicată, în urma căreia i s-a montat un fixator extern.

„S-a constatat că Rocco a fost împuşcat şi are în corp vreo 12 alice. Pe lângă alicele din măduva spinării care i-au provocat  o afecţiune a  organelor genitale, câinele s-a ales cu o alice în zona inimii”, a explicat, pentru „Adevărul de Seară”, medicul veterinar Ştefan Fulger, de la Happy Pet Clinic. El a adăugat că, dacă Rocco ar fi operat pentru a i se scoate alicele, ar fi extrem de riscant, întrucât ar trebui tăiat în prea multe locuri. Cu toate acestea, potrivit medicului, căţeluşul va supravieţui.

30 de lei pe zi pentru un câine
Asociaţia face eforturi foarte mari pentru a se ocupa de animăluţe. Cele 70 de patrupede  pe care le are în grijă sunt adăpostite până îşi găsesc un stăpân, fie în pensiuni, fie în casele unor oameni care le îngrijesc voluntar. „Costurile sunt foarte mari. Numai pentru un câine pensiunea costă în jur de 30 de lei pe zi. Alţi bani se duc pe sterilizare şi pe medicamente. Cu banii ne descurcăm greu, din salariile proprii şi din donaţii”, a precizat Raluca.

Persoanele care doresc să ajute Asociaţia Gia cu fonduri pentru căţeluşi şi pisicuţe o pot face donând în contul deschis la Banca Transilvania - CONT IBAN: RO69 BTRL 0640 1205 E803 48XX -Sucursala Marriott Bucureşti. Asociaţia a demarat şi o campanie pentru sterilizarea câinilor. Gia-Group Initiative for Animals a organizat şi două ediţii ale evenimentului „Oraşul Animalelor”, prin care a încercat să sensibilizeze opinia publică, atrăgând atenţia asupra suferinţelor animalelor fără stăpân. Următoarea ediţie a „Oraşului Animalelor” este programată pe 30 mai, în Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite