Bucureşti: Piaţă de weekend la Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa volantă amplasată ieri-dimineaţă în curtea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), în care vor veni doar producători, a avut chiar de la primele ore un

Piaţa volantă amplasată ieri-dimineaţă în curtea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), în care vor veni doar producători, a avut chiar de la primele ore un număr neaşteptat de clienţi.

„Chiar dacă a fost prima zi şi oamenii nu prea ştiau de existenţa acestei pieţe, am avut o mulţime de clienţi. Unii dintre comercianţi au vândut toată marfă, fapt care spune multe“, a explicat Stelian Ţepuş, preşedintele Sindicatului Producătorilor din Teleorman.

Bucureştenii care au trecut prin zonă au intrat în curtea MAPDR mai mult din curiozitate. „Este mai ieftin comparativ cu alte pieţe. Chiar dacă ar fi fost puţin mai scumpă, tot aş fi cumpărat de aici, pentru că sunt sătulă de intermediarii care vând gunoaie prin toate pieţele mari din Bucureşti“, a spus Georgeta Tănase, una dintre cliente, mulţumită că poate cumpăra direct de la producători.

Calitatea, atuul producătorilor

Cei mai mulţi comercianţi veniţi în curtea Ministerului Agriculturii au vândut toată marfa. „Produsele noastre s-au bucurat de un mare succes. Un kilogram de brânză de burduf îl dăm cu 28 de lei, un kilogram de caş dulce, cu17 lei, iar urda dulce, cu 15 lei“, a declarat familia Arişanu din Braşov.

În noua piaţă de la kilometrul 0 al Capitalei, kilogramul de roşii costă 1,5 lei, un kilogram de prune, 2 lei, iar merele de Voineşti între 1,5 lei şi 3 lei. Gogoşarii şi ardeii capia se dau cu 4 lei kilogramul, dovleceii cu 0,5 lei bucata, iar strugurii cu 2 lei.

Producătorii vor veni în curtea Ministerului Agriculturii până în ajunul Sărbătorilor de iarnă, în fiecare sâmbătă, între orele 7.00 şi 14.00, iar duminica, de la 8.00 la 13.00.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite