GALERIE FOTO Aglomeraţie la moaştele Sfântului Mina, ocrotitorul păgubiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de credincioşi s-au adunat astăzi şi au stat cel puţin cinci ore la coadă la Biserica „Sfântul Mina“ de pe strada Constantin F. Robescu din Capitală pentru a se închina la moaştele Sfântului Mina, ocrotitorul celor păgubiţi.

Credincioşii se îngrămădesc la biserica Sf. Mina

Oamenii au venit încă de ieri să se roage şi au făcut un cordon uman în jurul lăcaşului de cult.

FOTOGRAF: MIRCEA PĂUN

image

Cu flori şi obiecte de îmbrăcăminte ale celor dragi în mâini, ei au aşteptat răbdători să ajungă până la raclă şi să atingă moaştele sfinte, sub stricta supraveghere a jandarmilor.

Aglomeraţie la moaştele Sfântului Mina, ocrotitorul păgubiţilor
image

„Am venit de la şase dimineaţa, dar sunt în stare de un astfel de sacrificiu doar casă ştiu că voi scăpa de necazuri“, a declarat Maria.

image

Şi Ioana Tufişanu, o bucureşteancă în vârstă de 79 de ani a venit să se închine două zile la rând la moaşte şi asta deoarece are probleme de sănătate, pensie mică şi multe medicamente de cumpărat.

„Am bronşită şi probleme cu inima şi tot încerc să îmi iau reţeta, dar nu mă descurc cu banii. Mai aştept pentru că am timp până la sfârşitul lunii, dar vin să mă rog pentru sănătate şi poate nu voi mai avea nevoie de toate medicamentele“, a spus femeia.

Talcioc la ieşirea din biserică

Scoaterea moaştelor din biserică a fost un prilej pentru comercianţii de tot soiul să-şi amenajeze tarabele de-a lungul străzii Robescu.

Aglomeraţie la moaştele Sfântului Mina, ocrotitorul păgubiţilor

Dresuri, pernuţe, tincturi din plante medicinale, icoane, covrigi şi alte minunăţii au fost expuse spre vânzare deşi comercianţii au declarat că oamenii mai mult vin, se uită şi pleacă fără să cumpere ceva.

image
image

Biserica „Sfântul Mucenic Mina“ din Bucureşti păstrează din anul 1874, fragmente din moaştele Sfântului Mina. Ele au fost aduse din Egipt şi puse în anul 1941într-o raclă, cu sprijinul arhiereului Veniamin Pocitan.









București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite