Agentul de pază de la liceul bucureştean în care un elev a fost lovit cu un cuţit a stat ascuns!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că agresorii elevului de la liceul Benjanmin Franklin au forţat paza! Compania de pază susţine că nu au avut oameni suficienţi la post.

UPDATE. Reprezentanţii BGS au revenit cu alte declaraţii. "Am urmărit imaginile. Incidentul s-a petrecut pe coridorul liceului, în incinta unităţii de învăţământ. Imaginile arată că cei doi agresori au intrat pe uşa din faţă. S-au strecurat printre ceilal,ţi elevi iar agentul nostru nu i-a observat pentru că discuta cu alţi doi elevi care îi cereau date despre o adeverinţă. Consiliul nostru directgor va lua măsuri asupra lui. Nu cred că va fi dat afară dar va fi sancţionat", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al BGS, Antoniu ungureanu. Agentul de pază va fi amendat şi de poliţie pentru neglijenţă în serviciu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti au început o anchetă în paralel cu poliţia în cazul elevului de 17 ani de la Liceul Benjanmin Franklin bătut şi lovit cu cuţitele în cap de doi prieteni ai unei colege.


"Noi cercetăm acum dacă exista la acel moment şi profesor de serviciu şi dacă totul era organizat cum trebuie. Avem ancheta noastră în paralel cu poliţia. Am înţeles că cei doi care l-au lovit pe elev au forţat paza. Au atacat un om de pază de la firma de securitate ce asigură aceste servicii la liceul Benjanmin Franklin. Este o firmă serioasă şi este prima dată când în sectorul III se întâmplă un astfel de incident", ne-a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

"Agentul de pază a stat după gard!"

Reprezentanţii companiei de pază, BGS ce asigură securitatea la Liceul Benjanmin Franklin susţin că au avut un singur om în post întrucât atât prevede contractul încheiat cu unitatea de învăţământ şi că acesta a fost insuficient pentru a împiedica producerea incidentului.

"Noi avem un singur agent de pază aici la liceu pentru că atât este limitat bugetul pe care ni l-au dat cei de la liceu. Probabil atât au iar un singur om nu a fost de ajuns pentru a împiedica incidentul. Agentul nostru de securitate a stat după gard în incinta unităţii. NU a fost agresat ci ameninţat cu cuţitul când le-a luat numerele de înmatriculare celor doi agresori. În momentul incidentului, agentul de pază se afla la intrarea din faţă întrucât era pauză şi o parte din elevi plecau acasă iar el trebuia să le asigure ieşire întrucât poarta stă închisă în timpul orelor şi trebuia deschisă uşa. Cei doi infractori au intrat pe uşa din spate", ne-a spus purtătorul de cuvânt al firmei de pază, Antoniu Ungureanu.

Un licean în vârstă de 17 ani de la Liceul Benjamin Franklin a fost bătut de doi indivizi care au intrat în şcoală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite