Bucureşti: Agenţie online de recrutare pentru elite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma www.joburilaorizont.ro, lansată de Fundaţia „Dinu Patriciu“, este destinată tinerilor pregătiţi în străinătate.

Fundaţia „Dinu Patriciu“ a lansat astăzi, împreună cu Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), platforma virtuală www.joburilaorizont.ro, un proiect ce îşi propune valorificarea potenţialului tinerilor care au studiat la universităţi prestigioase din lume şi integrarea acestora pe piaţa muncii din România.

Platforma poate fi accesată atât de bursierii din programul Orizonturi Deschise al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, cât şi de tineri români  care au urmat studii în străinătate şi sunt membri ai unei organizaţii ce se afiliază proiectului şi de cei peste 1.800 de membri ai LSRS.

Un proiect „pentru viitorul acestui popor“
Potrivit directorului general al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, Tincuţa Baltag, proiectul  susţine potenţialul studenţilor români, prin valorificarea acestuia în ţară. „Pe termen lung, dorim ca acest proiect să aibă efecte vizibile de diminuare a exodului creierelor în afara ţării“,  a spus Tincuţa Baltag. Dragoş Preda, vicepreşedinte LSRS, plusează şi declară că demersul „aparţine devenirii şi viitorului acestui popor”.

Gamă variată de joburi
Accesarea platformei este gratuită. Primul pas constă în crearea unui cont de utilizator. Compania îşi postează joburile vacante, iar studenţii se loghează şi îşi caută compania şi postul pentru care vor să aplice. Până în prezent, şi-au anunţat participarea nouă companii. Tinerii vor alege dintre o gamă variată de joburi în domenii precum Economie, Inginerie, IT, Industrie uşoară, Finanţe-bănci. „Voi pleca cu o bursă Erasmus în străinătate, la Paris. Este foarte interesant ceea ce face fundaţia. Astfel, tinerii cu potenţial vor fi descoperiţi de firme. Voi aplica în momentul în care mă voi întoarce“, a spus Laurenţiu, un tânăr în vârstă de 25 de ani.

Proiectul reduce deficitul de informaţie cu care se confruntă atât firmele din România care nu pot intra în legătură cu tinerii români foarte bine pregătiţi în afara ţării, cât şi absolvenţii de studii universitare şi postuniversitare din străinătate care nu cunosc oportunităţile din România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite