Agent de la Poliţia Ilfov, arestat preventiv pentru trafic de influenţă: a primit 3.000 de euro ca să intervină pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Ilfov – Serviciul de Investigaţii Criminale, Valentin Vişu, a fost arestat preventiv în acest weekend pentru trafic de influenţă. În perioada iulie-septembrie el a primit aproximativ 3.000 de euro de la o persoană pentru a-şi folosi influenţa faţă de un coleg al său pentru ca acesta să soluţioneze favorabil un dosar penal în care era cercetată.

În sarcina inculpatului s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenza constând în aceea că în perioada iulie-septembrie 2011 a pretins şi a primit de la o persoană mai multe sume de bani pentru a-şi folosi influenţa faţă de un coleg al său. Acesta trebuia să soluţioneze favorabil un dosar penal în care era cercetată respectiva persoană. Astfel, agentul a primit de la acea persoană sumele de 3.500 de lei, 500 de euro şi 50 de euro, iar în data de 02.09.2011 a primit suma de 1500 de euro.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor, dispunând emiterea, pe numele inculpatului, a unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Anchete.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite