AFACERI ÎN FAMILIE LA CAPITALĂ Soţul consilierei Elena Cruceanu a încheiat două contracte de 100.000 de lei cu RADET

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INCOMPATIBIL Soţul consilierului Elena Cruceanu de la Primăria Capitalei a încheiat două contracte în valoare de 30.000 de euro cu RADET, instituţie care se află în subordinea municipalităţii

Afacerile se fac în familie la Primăria Capitalei sau cel puţin aşa reiese dintr-un raport întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu privire la starea de incompatibilitate a consilierului general Elena Cruceanu. Potrivit raportului, soţul funcţionarei deţine o firmă care a încheiat două contracte cu Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) în 2009 şi 2010. RADET-ul se află chiar în subordinea municipalităţii, unde doamna Cruceanu reprezintă interesele Capitalei, teoretic.

Contract semnat în Ajunul Crăciunului
Firma Con Civitas SRL, al cărei asociat şi administrator este Adrian Cruceanu, a prestat servicii pentru cele şapte centrale termice ale instituţiei care furnizează apa caldă în Bucureşti pentru proiectare, instalaţii de ventilaţie şi eliminare noxe, în cazul primului contract semnat în decembrie 2009, chiar în ajunul Crăciunului, în valoare de 56.000 de lei (aproximativ 14.000 de euro). Cel de-al doilea contract, în valoare de 55.650 de lei (aproximativ 13.500 de euro), a fost semnat la 29 noiembrie 2010 pentru „automatizare de secţie şi avertizare pentru seism şi incendiu“.

Societatea comercială Con Civitas SRL datează de la începutul anilor ’90. Imediat după ce a câştigat contractele cu primăria, firma a început să aibă un trend ascendent. În 2008, firma avea o cifră de afaceri de 800.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) şi mergea pe minus, având cheltuieli de peste 1,2 milioane de lei (aproximativ 300.000 de euro). Anul următor, compania a avut o cifră de afaceri de 1,27 milioane de lei (310.000 de euro) şi cheltuieli de aproximativ 1,2 milioane de lei (aproximativ 309.000 de euro), având un profit de 63.000 de lei (adică 15.000 de euro). Anul trecut firma a păstrat cifra de afaceri, dar a avut cheltuieli mai mari şi a ieşit, din nou, pe pierdere.

Consiliera ar putea să plătească contractele
Elena Cruceanu, care a fost informată cu privire la situaţia de incompatibilitate pe parcursul anchetei ANI, nu a putut fi contactată de reporterii „Adevărul“ pentru a comenta situaţia în care se află. Ea exercită şi funcţia de avocat la Baroul Bucureşti în prezent şi are 15 zile la dispoziţie să conteste raportul ANI dat publicităţii. Dacă nu o va face, agenţia va solicita unei instanţe bucureştene anularea contractelor.

„Noi vom cere instanţelor anularea contractelor. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, persoana găsită vinovată, respectiv doamna Elena Cruceanu, va trebui să suporte prejudiciul, respectiv valoarea contractelor“, susţin reprezentanţii ANI.

Preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Călin Murg, a declarat pentru „Adevărul“ că instituţia pe care o reprezintă va aştepta deciziile ANI pentru a lua o hotărâre cu privire la situaţia Elenei Cruceanu. „Aşteptăm documentele oficiale pentru a ne pronunţa ce se va întâmpla cu dumneaei“, a subliniat Călin Murg.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite