"Afacerea apartamentul", verifi cată de ministrul Cătălin Predoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Cătă lin Marian Predoiu, a dis pus ieri efectuarea unui verifi cări cu privire la legalitatea dobândirii locuinţelor de serviciu din fondul Ministerului Justiţiei de

Ministrul justiţiei, Cătă lin Marian Predoiu, a dis pus ieri efectuarea unui verifi cări cu privire la legalitatea dobândirii locuinţelor de serviciu din fondul Ministerului Justiţiei de către magistraţ i. Conform ministrului justiţiei, la fi nalul controlului se vor face publice măsurile care s-au dispus. "Adevărul" a dezvăluit că o serie de magistraţi au obţinut locuinţe de serviciu, deşi deţineau proprietăţi personale în Capitală.

Un control dispus în 2006 a relevat că cinci magistraţi au şi locuinţă de serviciu, dar şi o proprietate în Bucureşti: Iuliana-Rodica Corcovea nu, judecător la Judecătoria Sectorului 5, avea o proprietate din anul 1994, Elena Florescu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, deţinea o garsonieră din anul 1995, împreună cu soţul, de profesie avocat. De asemenea, Romaniţa Eca terina Vrânceanu, ju de cător la Curtea de Apel Bucureşti, avea drept de proprietate asupra unui apartament, Dra goş-Antoniu Bă rcă nescu, judecător la Curtea Supremă, era co pro prietar din anul 1994 al unui apartament, iar procurorul Doru- Gabriel Zamfi rescu, de la Parchetul General, era, la rândul său, coproprietar, din anul 1999, al unui apartament.

Mai mult, locuinţele de serviciu erau ocupate în mică parte de procurori şi judecători, benefi ciari fi ind consilieri juridici din minister asimilaţi gradului de magistrat, cadre medicale, angajaţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, subofi ţeri, asistente medicale sau muncitori.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite