Aeroportul Băneasa va intra în renovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Națională de Aeroporturi a demarat procedurile de licitație pentru reorganizarea interioară a terminalului Aeroportului Băneasa. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 815.000 euro.

Aeroportul Băneasa va fi reorganizat și modernizat, potrivit unui anunț de participare afișat în sistemul electronic de achiziții publice, scrie Realitatea. Lucrările nu vor afecta traficul pe aeroport. Una din condițiile contractului fiind ca lucrările să fie derulate fără afectarea capacității operaționale.

Noile modificări vor trebui să permită utilizarea completă a parterului clădirii C pentru mișcarea pasagerilor și a bagajelor. Spațiul disponibil acum va fi completat cu noi suprafețe pentru a realiza spații adecvate volumului de trafic. Corpul C al clădirii va fi utilizat ca hol pentru plecări, cu 16 ghișee check-in și spatii comerciale care vor ocupa aproximativ 106 metri pătrați. În partea de Est este prevazută zona destinată controlului de securitate pentru bagajele de cală (cca 150 mp).

Corpul central de clădire va fi destinat așteptării (260 mp). De asemenea este prevăzută o zonă comercială de circa 115 mp și o sală Business de 120 mp. Spațiul destinat controlului de securitate (pasageri și bagaje de mână) va acoperi o suprafață de aproximativ 360 mp.

Termenul maxim pentru finalizarea expertizei tehnice, a documentațiilor și a lucrărilor este de 5 luni de la data semnării contractului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite