Adrian Păunescu se simte mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de sănătate a poetului, care a fost internat marţi seară la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, s-a ameliorat azi-noapte, potrivit profesorului Şerban Brădişteanu, în grija căruia se află maestrul.

Citeşte şi:

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

Adrian Păunescu, între viaţă şi moarte

„Se simte mult mai bine comparativ cu felul în care era la internare şi chiar comparativ cu starea sa de ieri. Este lucid, mănâncă iar alături de el sunt fiica şi soţia care îl vizitează frecvent“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, medicul Şerban Brădişteanu.

El a subliniat faptul nu poate afirma, deocamdată, dacă starea poetului cotinuă să se amelioreze şi nici dacă şi când va fi externat Adrian Păunescu.

La sfârşitul lunii iunie, Adrian Păunescu făcea o declaraţie şocantă prin care lăsa să se înţeleagă că ar avea probleme grave de sănătate. Nu a dorit să-şi facă public diagnosticul, motiv pentru care, pe surse, au apărut zvonuri că ar suferi de ciroză. Medicul cardiolog, în grija căruia se află acum, nu poate confirma însă acest diagnostic.

„Încă este supus mai multor investigaţii medicale, nu ştim acest lucru. Pacientul este conştient, iar acum încercăm stabilizarea funcţiilor afectate. El a fost adus marţi seară cu insuficienţă respiratorie, renală şi diabet decompensat", a declarat profesorul Şerban Brădişteanu.

N-a încetat să scrie
Înainte de a fi internat, Păunescu s-a îngrijit de rubrica editorială pe care o semnează constant într-un cotidian local.
„În ornicul meu bate o nouă clipă de cumpănă. Pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, trebuie să mă despart de ai mei şi să încerc o reîncărcare profundă a bateriilor organismului. (...)Nici măcar n-am puterea să-mi imaginez până la capăt cum ar fi această despărţire de ai mei dacă s-ar transforma din temporară în definitivă. Şi nici nu ştiu ce simţ în plus mi-ar trebui ca să-mi dau seama, din vreme, de această posibilitate care nu trebuie niciodată exclusă", a scris Adrian Păunescu acum câteva zile.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite