Adrenalină şi cai putere pe pistele de karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de viteză se pot bucura de senzaţii tari pe traseele de karting bucureştene fără să se teamă că vor fi amendaţi pentru viteză. Bucureştenii de toate vârstele care vor să se distreze sau să experimenteze cum este să te simţi ca într-un monopost de Formula 1, se pot întrece pe piste special amenajate în Capitală.

Eşti pasionat de maşini şi ai vrea să ştii cum e să calci acceleraţia fără să-ţi pese de amenzi sau că eşti prea tânăr pentru a avea permis de conducere? Ei, bine, o poti face pe pistele de karting! Probabil cea mai veche, dar şi cea mai mare pistă de karting din Bucureşti este Amckart. Situată pe Şoseaua de Centură nr. 5A, în apropiere de Tunari, pista este deschisă zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.

Cei care preferă să-şi petreacă timpul liber pilotând o pot face aici, contra unei sume de cel puţin 35 de lei, pentru 10 minute de condus. Acest preţ este însă valabil doar în intervalul orar 12.00-17.00, pentru karturi de 6,5 cai putere. În restul timpului preţurile sunt de 45 de lei/10 minute (pentru karturi de 6,5 cai putere) şi 60 de lei/10 minute (pentru karturi de 13 cai putere), în nocturnă preţul crescând cu 5 lei.

Copiii cu vârsta de până în 12 ani beneficiază de o reducere de 10%, singura condiţie fiind ca aceştia să depăşească 1,35 metri înălţime. „Nu avem limită de vârstă, dar avem limită de înălţime. Cei care vin aici trebuie să aibă minimum 1,35 metri, pentru că altfel nu se poate ajunge la pedale", a precizat Mihai Tănăsescu, reprezentant al Amkcart.

Pista are o lungime totală de 1.240 de metri, iar lăţimea de 8-10 metri, în funcţie de porţiunea de circuit. În plus, circuitul este completat de un spaţiu tehnic, padocuri pentru 200 de concurenţi şi tribune cu o capacitate totală de 500 de locuri.

Karting în mall

Dacă plouă, nu-i nicio problemă. Karting se poate face si pe piste acoperite. Spre exemplu, în mall-ul AFI Palace Cotroceni. Mega Karting pune la dispoziţia clienţilor două circuite indoor, unul pentru adulţi, de 250 de metri lungime şi 7,5 metri lăţime, şi unul pentru copii, de 100 de metri lungime şi 4 metri lăţime. „Avem 10 karturi şi, în general, clienţii dau buzna seara", spune Ana Grozea, responsabilă de administraţia şi marketingul pistei.

Bucureştenii plătesc aici, pentru 10 minute de distracţie, între 25 şi 35 de lei. Astfel, cei care doresc să aibă timp de puţină adrenalină până în ora 15.00, vor scoate din buzunar, pentru o şedinţă, 25 de lei, după această oră tariful fiind de 30 de lei, iar în weekend 35 de lei. Mega Karting este deschis de luni până vineri între orele 10.00 şi 24.00, iar în weekend între 10.00 şi 1.00.

Pista din Grand Arena se redeschide luni

O alta pistă acoperită este cea de la centrul comercial Grand Arena, situat în Berceni. Accesul „vitezomanilor" se face aici începând cu ora 11.00, iar cursele au loc până la ora 22.00. Pista are o lungime de 500 de metri, iar preţul este de 10 lei, pentru 5 minute. Pe circuitul de la etajul superior al Grand Arena nu au însă voie decât persoanele care au peste 16 ani.

Vitezoman şi în parc

Alte circuite pe care poţi avea parte de experienţe inedite şi de adrenalină se află şi în parcurile bucureştene. Astfel, în Parcul Tineretului, la intrarea de la terenurile de tenis, din zona Brâncoveanu, dar şi în Parcul Copilului, în spatele Palatului Copiilor, se află piste de karturi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite