Admiterea la şcoală a intrat în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri e ultima zi de înscriere a copiilor în clasa 0 şi în clasa I. Locurile la şcolile cu renume sunt deja ocupate.

Ultima etapă de înscriere a copiilor care încep şcoala la toamnă se încheie vineri. Părinţii care au optat pentru o altă şcoală decât cea de circumscripţie au avut la dispoziţie în această etapă 3.658 de locuri pentru clasa pregătitoare şi 3.218 locuri pentru clasa I.

Cele mai multe locuri rămase libere la clasa pregătitoare sunt în sectorul 3, conform listei publicate de Inspectoratul Şcolar al Municpiului Bucureşti (ISMB). Pentru clasa 0 au fost disponibile 877 locuri, iar clasa I a avut 720 locuri pentru ultima strigare la înscrieri. Cea mai mare ofertă la clasa I este în sectorul 2, unde au rămas 811 locuri pentru părinţii întârziaţi. Pentru clasa pregătitoare, aici sunt aşteptaţi 736 copii.

Şcolile din sectorul 1 sunt deja cele mai pline, doar 504 locuri s-au pus la bătaie pentru finalul procesului de înscriere la pregătitoare, şi 352 pentru clasa I. La toamnă vor începe şcoala aproximativ 20.500 de copii, în jur de 14.000 din aceştia sunt generaţia de clasa I”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

Inspectoratul dă asigurări că toţi copiii bucureşteni vor avea loc la învăţământul primar obligatoriu la stat din anul şcolar 2012-2013.  În singurul caz în care regulamentul o permite, s-au făcut şi suplimentări de locuri, în special în a doua şi treia etapă: „Se pare că s-au făcut mutaţii şi părinţii aveau adrese pentru şcoli de circumscripţie unde nu mai erau locuri, şi am fost obligaţi să suplimentăm locurile. Altfel nu, în nici un caz nu se fac suplimentări”, a spus Marian Banu.

Locurile la şcolile renumite, ocupate

Dintre şcolile care nu mai au locuri libere din primele etape de înscrieri la şcoala pregătitoare fac parte Colegiul Goethe, Liceul Jean Monnet, Şcoala Centrală, Liceul Ady Endre din sectorul 2, Şcolile  nr. 98 şi 194 din sectorul 4, precum şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu. În sectorul 5, liceele Ion Barbu, Ştefan Odobleja şi Şcoala nr. 59 nu mai aveau nici un loc după perioada de înscrieri 2-9 mai pentru clasa pregătitoare, doar la clasa I mai erau 11, respectiv 11 şi 2 locuri pentru aceste instituţii de învăţământ.

Etapa a IV-a şi ultima a înscrierilor s-a desfăşurat şi în perioada 2-9 mai, când centrul special de înscriere constituit de Inspectoratul Şcolar la Municipiului Bucureşti (ISMB) la Colegiul Naţional I.L. Caragiale a fost luat cu asalt de părinţi. O problemă pentru viitor este şi cea a copiilor din satele limitrofe, care deja au început „să sufoce” capacitatea şcolilor din Capitală, a atenţionat Banu.

Copiii neînscrişi până vineri la nicio unitate de învăţământ vor fi distribuiţi de Comisia Municpiului Bucureşti după 21 mai, la şcoala de circumscripţie sau la altă unitate pentru care optează părintele. Cererile pentru aceste înscrieri, cu opţiunile păriinţilor, împreună cu documente pentru departajare, se depun la registratura ISMB.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite