Adio hingheri de maşini! Vezi ce soluţie au găsit consilierii pentru a scăpa de firmele care ridică autoturismele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de consiliu general prevede ca cetăţenii cărora li se ridică maşinile, din toate sectoarele, să plătească o taxă de 150 de ron pentru recuperarea autovehicului. Asta ar însemna falimentul firmelor care ridică maşinile pentru că din taxele percepute nu şi-ar mai putea asigura plata utilităţilor.

Proiectul, iniţiat de conisilierul general Horia Scarlat, prevede ca autoturismul care este parcat neregulamentar, blocând traficul rutier sau accesul în instituţiile publice să fie blocat. Dacă până la ora 22.00 a zilei în curs, proprietarul nu achită toate taxele aferente deblocătii, vehiculul va fi deblocat, ridicat, transportat şi depozitat într-un spaţiu special amenajat. Pentru recuperarea lui, proprietarul maşinii cu masa de sub 2.500 de kg  va plăti 150 de lei, cei cu vehicule de până în 4000 de kg vor plăti 210 lei, iar cei cu maşini de mare tonaj vor plăti 270 de lei. Se va taxa şi ziua de depozitare cu câte 50, 70, respectiv 100 de lei.   

„Ar însemna să lucrăm cu bani de acasă”

De asemenea, proiectul prevede ca primăriile de sector să asigure firmei de ridicări de maşini un spaţiu de depozitare precum şi paza acestui spaţiu. Maşinile vor fi deblocate şi eliberate în fiecare zi în interbvalul orar 08.00-22.00, mai puţin duminica când programul este de la 08.00-14.00.

Tariful stabilit, în principiu, de proiectul de hotărâre ar însemna practic, falimentul firmelor care ridică în acest moment maşinile. „Când am stabilit taxa de 677 de lei, am făcut un studiu, din care a rezultat că pe noi, ridicarea şi depozitarea maşinii ne-ar costa 450 de lei. Din încasări, primăria de sector percepe 10%, iar profitul nostru este undeva la 20% din încasări. Dacă s-ar aproba tariful din proiect, ar însemna să lucrăm cu bani de acasă”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Bogdan Bona, directorul firmei care ridică maşini în sectorul 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite