Adi Minune luat la „bani mărunți“ de Agenția Națională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii spun că în cazul lui Adi Minune, pe numele său real, Adrian Simionescu, în calitatea sa de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ştefăneştii de Jos (Judeţul Ilfov) au fost depistate tranzacții bancare suspecte și diferențe inexplicabile de dobândire a averii.

În urma verificărilor, inspectorii au sesizat Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), în urma procedurilor de evaluare a averii dobândite în perioada iulie 2008 – decembrie 2010 s-au stabilit diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de Consilier Local.

Inspectorii susțin că au mai descoperit și tranzacții bancare suspecte în valoare de 455.323 Euro și respectiv de 344.208 Euro. Alte nereguli descoperite vizează posibila încălcare de către Adi Minune a obligaţiilor fiscale privind veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală, dar și încălcarea dispoziţiilor privind declararea în termenul legal a dobândirii unui teren în vederea impozitării.

ANI s-a sesizat din oficiu, la data de 15.11.2010, cu privire la faptul că Adrian Simonescu, în timpul mandatului de Consilier Local al Comunei Ştefăneştii de Jos (Judeţul Ilfov), ar fi acumulat, în perioada iulie 2008 – decembrie 2010, împreună cu familia, o avere care depășește veniturile realizate.

Inspectorii au sesizat încă de anul trecut Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, însă la data de 24.01.2011, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale. Ancheatorii au stabilit că Adi Minune nu prezintă gradul de pericol social, iar acesta a scăpat cu o amendă de 1.000 lei.

Pe 3 martie, Adi Minune s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a aflat detalii despre dosarul întocmit pe numele său.

Inspectorii au mai anunțat că, potrivit legii, evaluarea a fost extinsă şi asupra averii soţiei sale, dar și a copiilor săi.

În urma verificărilor, inspectorii spun că veniturile din activităţi comerciale, din salarii şi din drepturi de proprietate intelectuală realizate de către Adrian Simionescu, în perioada iulie 2008 – decembrie 2010, au fost în cuantum total de 153.076,54 Lei.

Între averea dobândită pe perioada mandatului de Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ştefăneştii de Jos  şi veniturile realizate, inspectorii au depistat o diferenţă de 104.265,18 Euro.

„La data de 07.04.2011, Adrian Simionescu s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a exprima un punct de vedere  cu privire la diferența semnificativă constatată potrivit art. 18 din Legea nr. 176/2010. El nu a prezentat informații relevante, date concludente sau înscrisuri care să justifice proveniența sumelor de bani obținute în perioada deținerii funcției publice“, mai precizează inspectorii.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite