VIDEO Adi Andrieș: „Johnny Răducanu a fost un fel de Creangă al muzicii mai ales atunci când cânta la contrabas“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Art Jazz Club din București a povestit despre concertele pe care le susținea Johnny Răducanu, pe care le-a rărit după decesul în trupă a clarinetistului-saxofonist Alin Constanţiu care a fost răpus anul trecut de cancer. Pe aceeași scenă și-a îndeplinit ultima dorință  și Anca Parghel care a cântat înainte cu două zile să moară tot din cauza unei boli necruțătoare.

Johnny Răducanu a avut până în 2010, cel puțin două concerte pe săptămână la clubul din sectorul 1 al Capitalei, dar din cauza vârstei și a problemelor cu sănătatea a fost nevoit să renunțe să mai urce pe scenă. „Un alt lucru care l-a făcut să nu mai urce pe scenă a fost decesul provocat de cancer al lui Alin Constanțiu, clarintistul din trupă. Și oricum și Johnny era măcinat de diabet și era înaintat în vârstă și nu mai avea aceeași putere pe scenă“, a declarat Adrian Andrieș.

Vorbele sale despre Johnny Răducanu sunt emoționante și desciu un artist desăvârșit. „Avea un șarm teribil, dialoga liber cu publicul. Își permitea să încerce tot felul de chestii pe scenă avea acel talent de show“, a spus Andrieș. Johhny Răducanu a susținut concerte la Art Jazz Club din anul 1999, iar un proiect deosebit a fost cel cu Ion Caramitru.

Chiar dacă jazz-ul este un gen mai puțin ascultat sau preferat de români, mai ales în ultimii ani, pentru cunoscători, Johnny Răducanu a fost un personaj principal. „A lansat tineri precum Teodora Enache și aduna lume la spectacolele sale . A fost un fel de Creangă al muzicii. În ultimii ani trecuse la pian, dar cele mai bune erau concertele sale la contrabas“, a mai spus Andrieș care a adăugat că deține singurul cvartet înregistrat în club acum doi ani.

El și-a amintit și de Anca Parghel care a avut ca ultimă dorință să urce să cântecu două zile înainte de a muri din cauza cancerului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite