Bună dimineaţa, aici Adevărul de Seară! Vezi cum şi-a început ziua prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se trezeşte la ora 6.00 iar la ora 8.00 este la birou cu corespondenţa în faţă. Urmează, întâlniri şi dezbaterea unor planuri pentru oraş. Niciodată nu ştie când se sfârşeşte ziua de lucru însă ştie, cu siguranţă, că aceasta nu a avut vreodată doar opt ore.

Azi-dimineaţă, la ora 7.30, prefectul ieşea pe uşa locuinţei din zona Pipera. Până la Prefectură, situată în inima Bucureştiului, pe Bulevardul Regina Elisabeta, face în jur de 25 de minute. Astăzi însă s-ar putea să-i ia ceva mai mult pentru că plouă. "Cum dă ploaia, cum se blochează traficul. O explicaţie ar fi faptul că pe o astfel de vreme, oamenii aleg să meargă cu maşina personală unde au treabă, deci suntem mai mulţi în trafic", a încercat prefectul o explicaţie.

Şi-a băut deja cafeaua, la ora 6.00, iar la birou în aşteaptă alta pe care o bea, cu înghiţituri mici de la 8.00 până pe la 11.00.

Primul lucru pe care îl va face cum ajunge la serviciu este să-şi verifice corespondenţa. "Se poate ca unele adrese să necesite o rezolvarea rapidă şi atunci nu le pot amâna", spune Atănăsoaei. Pe locul doi este revista presei.

Asta ar face în mod obişnuit însă astăzi are o zi plină: la ora 8.00 întâlnire cu inspectorul de la Inspectoratul de Stata în Construcţii pentru a discuta problema lucrării de la Berzei, apoi cu cei de la ISU pentru înfiinţarea unui centru de management a situaţiilor de urgenţă. Urmează întâlnirea cu reprezentanţii Gărzii de Mediu pentru a discuta despre problema poluării în Capitală şi apoi cu cei de la poliţia rutieră pentru un nou proiect.

Una dintre problemele poluării în Capitală este faptul că firmele de curăţenie stradală nu pot mătura şi spăla prima bandă a şoselei din cauza maşinilor parcate. "O să discutăm despre un proiect care prevede interzicerea măcar o zi pe săptămână a parcării pe o anumită parte de străzii pentru a putea curăţa şi această bandă, unde se adună cea mai multă mizerie".

Prefectul este conştient că măsura ar stârni multă vâlvă în rândul şoferilor însă este un rău necesar. "Tot ei se plâng că Bucureştiul este poluat. O zi pe săptămână nu moare nimeni", a mai spus prefectul.

Oficial, îşi termină programul la ora 16.00, neoficial, acest lucru nu se întâmplă niciodată, nici măcar vinerea când tot funcţionarul public are un program puţin mai flexibil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite