Bucureşti: Mulţi români din Franţa au colecţia "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” sunt la mare căutare printre cei stabiliţi în Occident. Tinerii români cu studii şi joburi în străinătate cer, familiilor din ţară, cărţile din colecţia "Adevărul",  pentru a le avea în bibliotecă.

Irina Stoica nu pierde niciuna dintre apariţiile editoriale de la “Adevărul”.

Fiul său Radu şi finii ei sunt stabiliţi în Franţa şi după ce au văzut câteva volume din colecţia “100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” o roagă să nu rateze niciunul dintre titluri şi să le trimită pe toate.


Mai citeşte şi:

„Biblioteca Adevărul” are pe rafturi peste 12 milioane de cărţi


Colecţia de carte „Adevărul“ a ajuns la numărul 50

Profesorii recomandă cărţile „Adevărul“

De profesie redactor la revista “Magazin”, Irina Stoica a fost câţiva ani profesor de limba română, fiind absolventă a Universităţii din Bucureşti. Ea este o mare iubitoare de literatură şi are, acasă, toţi pereţii acoperiţi de rafturi pline de cărţi.

“Mă gândeam că nu voi mai avea loc pentru încă 100 de titluri. Dar nu m-am putut abţine să nu le cumpăr. Mai întâi le-am luat pentru că mi-au plăcut ca aspect, apoi, după ce am văzut că sunt foarte bine traduse, mi-am spus că merită cumpărată întreaga colecţie. Am liberat câteva rafuri şi acum şi-au găsit locul în biblioteca familiei”, spune Irina.

Cărţile "Adevărul" aduc bucurie

În fiecare an, Irina Stoica merge, cel puţin o dată, în vizită la fiul său Radu şi la finii din Franţa.

“Ei sunt tineri şi se dau în vânt după cărţile de la "Adevărul". Finii mei s-au dus la Ikeea şi şi-au luat un corp nou de bibliotecă pentru aceaste cărţi, iar Radu, care nu este căsătorit, încă, le strânge pentru viitoarea sa familie. Toţi le citesc, cu mare plăcere, pentru că sunt opere clasice, de valoare, şi sunt în limba română. Cea ce dovedeşte faptul că nu toţi tinerii de astăzi, sau inginerii se ţin departe de lectură. Totul este să fie de calitate!”, mai spune Irina, sincer entuziasmată de colecţia de cărţi verzi de la “Adevărul”.

Deşi îi face o mare plăcere să le trimtă cărţi celor din Franţa, Irina Stoica are ceva bătaie de cap cu această activitate pe care s-a angajat să o ducă la bun sfârşit.

 “Nu pierd nicio ocazie să trimit cărţile prin cunoscuţii care călătoresc în Franţa. Când merg personal, îmi face o deosebită plăcere să le dau cărţile pentru că îi văd că le strălucesc ochii de bucurie când le primesc. Adesea renunţ la o perche de pantofi, sau la altceva, pentr u a pune în bagaj vreo două kilograme de cărţi”, povesteşte inimoasa cititoare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite