Acte de identitate, pentru romii din sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 2 a început din această săptămână o campanie pentru întocmirea actelor de identitate necesare sprijinirii romilor în obţinerea unui loc de muncă şi a drepturilor salariale ce le revin acestora, potrivit legilor în vigoare.

Lipsa actelor de identitate, precum şi a celor de stare civilă reprezintă un inconvenient major la angajarea romilor şi obţinerea de ajutoare sociale, arată Primăria Sectorului 2.

Potrivit organizaţilor neguvernamentale care se ocupă de problemele romilor în sectorul 2 mai sunt aproximativ 400 de persoane, copii şi adulţi care nu au acte de stare civilă şi nu pot face dovada identităţii.

În cazul lipsei cărţilor de identitate, Primăria Sectorului 2 va efectua verificări specifice, inclusiv a certificatelor de naştere, după care va elibera persoanei respective, documentul solicitat.

Pentru întocmirea certificatelor de naştere a celor care nu au un asemenea document, administraţia publică locală a sectorului 2 va realiza o serie de verificări specifice şi îi va îndruma pe cei în cauză să se adreseze Judecătoriei Sectorului 2 pentru constatarea înregistrării tardive a naşterii şi eliberarea unei hotărâri în acest sens. Pe baza hotărârii judecătoreşti, Primăria Sectorului 2 va elibera actul de stare civilă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite