FOTO UPDATE Inspectorii de muncă au nevoie de 15 zile ca să ancheteze moartea angajatului strivit sub beton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București au constatat că victima se afla sub zeci de plăci din beton aflate în curtea unei societăți comerciale. Medicii nu au putut decât să constate decesul persoanei care a murit strivită de greutatea acestora.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă București au declanșat o anchetă în urma accidentului produs, ieri, în curtea unei firme din sectorul 4 când un bărbat de 31 de ani a fost strivit de mai multe plăci din beton.

Primele concluzii ale anchetei începute după tragedia de ieri din sectorul 4 arată că bărbatul era angajat conform legii, însă ancheta este departe de finalizare. „Avem nevoie de timp ca să facem cercetări. Potrivit normelor legale avem la dispoziție 15 zile ca să anchetăm cazul. Din primele declarații ale șefului de șantier, angajatul avea contract de muncă, dar mai sunt de făcut și alte verificări“, a declarat, astăzi, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă București, Constantin Bujor.

El a precizat că se va cerceta și dacă s-au respectat normele de protecție a muncii și se așteaptă rezultatele necropsiei de la Medicina Legală cu privire la cauza exactă a morții.

VEZI ȘI:

EXCLUSIV: Şeful ITM Bucureşti, la plimbare cu subalterna preferată (GALERIE FOTO)

(VIDEO/FOTOGALERIE) Şase oameni au fost striviţi de zidul unei clădiri din Bucureşti. Un muncitor a fost dus direct în sala de operaţie, dar are şanse mici de supravieţuire

Accident de muncă pe Naţional Arena. Un bărbat a fost transportat de urgenţă la spital

UPDATE ORA 18.20: Echipajele de intervenție au reușit după aproximativ două ore să scoată trupul bărbatului de sub plăcile de beton. La fața locului a venit și primarul sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone.

UPDATE ORA 18.00 „Din primele cercetări, bărbatul în vârstă de 31 de ani din București muncea cu acte în regulă. Inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă și polițiști de la Secția 16 fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă și se verifică dacă s-au respectat normele de protecție a muncii“, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei. La fața locului au fost chemați și medicii legiști care vor stabili cauza morții.

Vezi aici imagini de la incident!

image

UPDATE ORA 17.30 Tragedia s-a produs în curtea unei firme de proiectare și executare de rețele de telecomunicații din Capitală. Din primele informații, victima a fost surprisă de 40 de plăci de beton în greutate de aproximativ 160 de tone, aflate în curtea societăţii comerciale.

UPDATE ORA 17.20 Pompierii spun că incidentul a avut loc pe strada Orăștiei numărul 28. „Am primit un apel prin 112, în jurul orei 16.00. Am trimis un echipaj în zonă, dar salvatorii au găsit persoana decedată. Se afla în curtea unui operator economic. Din câte știm a fost găsit sub niște prefabricate din beton“, a declarat Ovidiu Pană, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

La sosirea echipajelor de intervenție, victima era decedată, potrivit primelor informațiilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite