Acces cu cartelă într-o şcoală "pe butuci"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Inimăroiu a inaugurat ieri unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere dintr-o instituţie de învăţământ. Şcoala 110 din sectorul 4 este însă nerenovată şi sufocată

Primarul Inimăroiu a inaugurat ieri unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere dintr-o instituţie de învăţământ. Şcoala 110 din sectorul 4 este însă nerenovată şi sufocată de gunoaie.

Pe final de mandat, primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, vrea să arate că nu a trecut prin primărie ca gâsca prin apă. Aşa că, în prezenţa prefectului Capitalei, Cătălin Deaconescu, a inaugurat o unitate de învăţământ cu sistem de supraveghere modern. Şcoala a fost însă abandonată de muncitorii care ar fi trebuit să o repare în baza programului Băncii Europene de Investiţii (BEI), coordonat de Primăria Capitalei.

Şcoala 110 din zona Reşiţa a Cartierului Berceni este bună de a intra în Cartea Recordurilor. Unitatea de învăţământ se află de mai bine de un an în proces de consolidare, pe bani de la BEI, iar lucrările nu au fost făcute nici pe jumătate.

Însă are sistem modern de supraveghere cu 29 de camere şi monitoare pe care vezi în orice moment ce se întâmplă pe holuri, în curte sau în clase. Şi asta nu e tot. Curtea interioară a şcolii este un real pericol pentru elevi, pentru că lucrările începute la sala de sport au rămas la nivelul de fundaţie.

Gunoaiele, cât şcoala

Nici curtea din spate nu arată ca a unei şcoli care se vrea la standarde europene. "Mormanele astea de gunoi nu au mai fost luate de un an. Aruncă lumea aici în şcoală pisici moarte şi câini morţi", ne spune unul dintre locuitorii din zonă.

În timp ce focarul de infecţie este în curtea şcolii, primarul Inimăroiu are numai cuvinte de laudă: "Acest sistem ne ajută să prevenim violenţele în instituţie. Camerele din curtea şcolii au sistem dublu de filmare pentru zi şi pentru noapte". Cele 29 de camere acoperă şi sălile de clasă în care învaţă copiii, investiţia ajungând la 17.000 de lei noi. Profesorii spun că elevii sunt mai cuminţi de când se ştiu filmaţi.

Renovări de mântuială

Conducerea şcolii este mândră că beneficiază de sistem modern de supraveghere, însă directoarea se plânge de starea unităţii pe care o conduce.

"Au început lucrările de anul trecut. Au făcut corpul C de mântuială. Lavabila de pe pereţi se ia pe hainele copiilor. Uşa termopan de la intrarea elevilor flambează, geamurile termopan nu sunt bine izolate, bat vântul şi ploaia, catedrele se descompun şi ele", se plânge directorul şcolii, Silvia Gheorghe. Şcoala 110 se află în primul pachet de reabilitare pe fonduri BEI şi s-au alocat 1.100.000 de euro pentru renovare şi construcţia unei săli de sport.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite