Academia de Studii Economice, pe locul 2827 din 2833 în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul raport internațional în domeniu, realizat de grupul de cercetare SCImago plasează universitățile bucureștene după locul 750. Cea mai bine cotată universitate din România în raportul pe 2010 al SCImago Institutions Rankings, un top recunoscut de cercetătorii din întreaga lume, este Universitatea Politehnică București, care ocupă locul 762 din 2833 de instituții incluse în clasament.

Universitatea București este clasată abia pe locul 1218, în timp ce Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” ocupă abia locul 2504.

Cea mai slabă reprezentantă a României și a Capitalei în topul mondial este Academia de Studii Economice care ocupă locul 2827. Pentru realizarea clasamentului, SCImago a măsurat volumul activității de cercetare, performanțele obținute, impactul, dar și internaționalizarea acesteia. Cele 2833 de instituții studiate au fost clasate pe baza activității din perioada 2004-2008.

Universitatea Politehnică, cea mai bine clasată instituție din România în acest top, a publicat în această perioadă 3.303 de articole. Doar 11% dintre acestea au apărut în cele mai bine cotate publicații din lume. Articolele publicate de cercetătorii de la Politehnică nu au avut însă un impact prea mare. Astfel, numărul de citări al acestor articole este cu 60% sub media mondială.

Cercetătorii de la Universitatea București au publicat 1854 de articole, și 30% dintre ele în cel mai bine cotate publicații internaționale. Ele au avut însă un impact mai puternic decât în cazul celor publicate de Universitatea Politehnică. Astfel, numărul de citări este cu doar 27% sub media internațională.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite