Bucureşti: Absolvenţii „Spiru“ vor susţine o nouă licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licenţiaţii formelor de învăţământ la distanţă şi la frecvenţă redusă neacreditate, de la Universitatea „Spiru Haret“, vor avea la dispoziţie cinci ani pentru a susţine un nou examen.

Examenul de validare trebuie susţinut la universităţi care au specializările respective acreditate a declarat aseară, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. „Vom promova, săptămâna viitoare cel mai probabil, ordonanţa de urgenţă în acest sens.Universitatea „Spiru Haret“ va suporta costurile examenului, din taxele încasate  de la studenţii în cauză“, a precizat Andronescu. 

Profesorii cu diplome marca „Spiru“, daţi afară
Absolvenţii „Spiru Haret“ sunt revoltaţi de decizia luată. Situaţia este cu atât mai dramatică, cu cât unii dintre cei care au finalizat o specializare neacreditată în anii trecuţi au urmat între timp şi programe de masterat. Potrivit reprezentanţilor din Ministerul Educaţiei, studiile masterale ale acestora nu vor fi recunoscute, până nu-şi dau examenul de licenţă.

Veşti proaste şi pentru absolvenţii de „Spiru“ care lucrează în învăţământ. “Profesorii care au absolvit specializări neautorizate trebuie să susţină din nou licenţa la specializări acreditate. În caz contrar îşi pierd locul de muncă”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Robert Lorenţ, consilier în cadrul ministerului. Ecaterina Andronescu a adăugat că vor fi organizate controale în toate universităţile, pentru ca situaţia de la „Spiru Haret“ să nu se repete.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite