Bucureşti: Aberaţie rutieră în sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care circulă pe Strada Grigore Ionescu, una dintre arterele care leagă Şoseaua Ştefan cel Mare de intersecţia de la Doamna Ghica, sunt obligaţi să calce linia continuă. Maşinile parcate în spic „mănâncă“ din benzile de circulaţie, astfel încât nu se mai poate merge decât pe  mijlocul drumului

Aproape toţi şoferii care sunt nevoiţi să treacă pe strada Grigore Ionescu din cartierul Tei riscă să se aleagă cu o amendă de până la 700 de lei, cu cel puţin şase puncte de penalizare sau chiar cu suspendarea permisului până la 60 de zile.

Asta pentru simplul fapt că sunt obligaţi să încalce linia dublă continuă. Oamenii spun că n-au nicio vină că încălcă regulile de circulaţie, pentru că maşinile parcate în spic ocupă prea mult spaţiu din carosabil. 

„Nu cred că poliţia mă poate sancţiona!”
Mădălin Ivan locuieşte pe Aleea Teiul Doamnei şi trece în fiecare zi pe Strada Grigore Ionescu, în drum spre casă sau spre serviciu. „Nu cred că poliţia mă poate sancţiona, pentru că nu există altă modalitate de a trece pe aici. Nu sunt riscuri de accident, nu este o stradă cu un trafic aşa intens”, a spus Mădălin.

Afirmaţia şoferului este confirmată de reprezentanţii Poliţiei Rutiere. „Nu s-au ridicat maşini de pe această stradă. Nu s-a dat nicio amendă pentru încălcarea liniei continue, dar nici nu au fost probleme de trafic, pentru că nu este o stradă foarte circulată”, a spus Daniel Piştea, purtătorul de cuvânt de la Brigada de Poliţie Rutieră.

Până în prezent, agenţii de circulaţie au fost înţelegători şi nu au amendat niciun conducător auto pentru încălcare acestei legi pe artera respectivă.

Parcarea în spic, ilegală dar utilă
De cealaltă parte, posesorii de autoturisme din zonă spun că sunt nevoiţi să-şi parcheze maşinile în spic pentru că nu există suficiente locuri de parcare în zonă.  „Nu avem cum să parcăm, pentru că sunt foarte multe maşini şi puţine locuri.

Parcând în spic economisim spaţiu”, a spus Raluca, o şoferiţă care parchează zilnic în zonă. Şi ea este pasibilă de amendă pentru ca parchează în acest mod. “Cei care nu parchează paralel cu bordura riscă amenzi de până la 240 de lei”, a mai spus Piştea.

Oamenii mai spun că Poliţia Rutieră, împreună cu autoritatea locală, ar trebui să decidă eliminarea liniei continue, dacă tot inchid ochii atunci când aceasta este călcată. 


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite