A murit cel mai bun barman român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai buni barmani din ţară, Bogdan Costiniu, a fost găsit mort în urmă cu o săptămână în sala în care se antrena până târziu în noapte. Românul care a doborât recordul european după ce a desfăcut cinci sticle de bere în mai puţin de două secunde, a murit intoxicat cu monoxid de carbon.

Obişnuia, ca după ce îşi termina tura de lucru la un club de prestigiu din Capitală, să se antreneze până târziu în noapte, pregătindu-se pentru concursuri. Miercurea trecută nu a ieşit din tipar pentru că a doua zi urma să plece la un concurs în Germania. În acea zi, pe la 8 seara tatăl său l-a sunat şi i-a spus să meargă acasă se odihnească. Ambiţios, Bogdan a rămas însă să jongleze cu sticlele până târziu în noapte.
La ora 4 dimineaţa i-a dat un sms iubitei sale prin care o anunţa că rămâne să doarmă în sala de antrenament. La prânz a fost găsit fără suflare. Dăduse drumul la soba pe gaze la maximum, oxigenul de cameră s-a consumat, iar tânărul a murit intoxicat cu monixid de carbon.

Cel mai bun dintre cei mai buni


Bogdan urma să împlinească 34 de ani la data de 5 martie, iar anul acesta intenţiona să-şi îmbogăţească palmaresul cu noi titluri. Dedicarea sa totală pentru munca din spatele barului a fost recunoscută prin titlurile obţinute la concursuri: multiplu campion naţional şi deţinător de recorduri naţionale şi internaţionale în „speed opening“, „speed service“, „speed pouring“.
În 2007 a fost singurul român care s-a calificat în finala Southern Comfort Showbar de la Viena. Performanţa lui a fost o premieră, în contextul în care nici în 2005 şi nici în 2006 barmanii care au participat la acest concurs din partea României nu au reuşit să treacă de proba calificărilor.

Avea tatuat chipul mamei pe braţ


La sfârşitul anului trecut Bogdan a reuşit un nou record european desfăcând cinci sticle de bere în 1,88 de secunde. „Vreau să mă interesez ce recorduri există în acest domeniu şi vreau să le încerc şi chiar depăşesc“, declara Bogdan în urmă cu o lună pentru „Adevărul de Seară“. Ambiţia, spun colegii era principala lui calitate. „Uneori exagera, se antrena până la epuizare, mai scăpa sticlele şi se tăia. Înainte de concursuri ajunge amereu la spital pentru a i se pune copci. Dar nu renunţa, voia să fie cel mai bun”, spun colegii despre el. Cât despre firea sa, tot prietenii îl descriu ca pe un tip foarte legat de familie, pe braţul drept având tatuat chipul mamei sale.   

Cel mai bun barman al României a fost înmormântat duminică la Cimitirul Sfânta Vineri în aplauzele şi clinchet de tine.

Citţi povestea lui Bogdan scrisă de reporterii „Adevărul de Seară“, în urmă cu două luni, aici: „Vitezomanul“ capacelor de bere

Se „juca” cu sticlele de 8 ani, iar anul trecut a doborât recordul mondial la desfăcut beri. Zilele trecute, Bogdan Costiniu a fost găsit fără suflare, în sala unde se antrena până târziu în noapte.

Lucra ca barman din 2001, iar în 2005 a început să cocheteze cu jonglatul sticlelor şi aşa a ajuns unul dintre cei mai buni barmani profesionişti din ţară. Bogdan avea 33 de ani şi, după sute de sticle sparte şi mii de ore de antrenament, jongla cu sticlele şi paharele de-ţi fugeau ochii.

În decembrie, tânărul a demonstrat că a fi barman poate fi şi un sport când a desfăcut cinci sticle de bere în doar 1,88 secunde.

Acum, tânărul a rămas doar în memoria celor care l-au văzut prin cluburi, după ce, joia trecută a fost găsit fără suflare. S-a intoxicat cu monoxid de carbon chiar în sala în care se antrena şi unde stătuse până târziu în noapte, potrivit foodandbar.ro.

Într-un interviu pentru Click!, Bogdan spunea că se antrenează foarte mult. „Exersez foarte multe ore, atât ziua cât şi noaptea. Am spart nenumărate sticle şi m-am tăiat la mâini şi la picioare de foarte multe ori", ne explica Bogdan, anul trecut.

Doar în 2010, bucureşteanul participase la cinci concursuri internaţionale unde a fost tot timpul în primii zece.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite