Mari actori deplâng moartea Rodicăi Tapalagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Rodica Tapalagă (71 de ani) a murit ieri după o grea suferinţă. Cumplita veste i-a luat prin surprindere pe mulţi dintre colegii de scenă.

Mari actori ai scenei româneşti ca Rodica Popescu Bitănescu, Alexandru Arşinel, Tamara Buciuceanu şi Tora Vasilescu deplâng moartea Rodicăi Tapalagă.

„A fost o mare actriţă, era tot timpul frumoasă pe scenă. Ştiam că suferă de o boală foarte grea, care o măcina, dar nu am îndrăznit să o întreb despre ce este vorba. Am invitat-o în urmă cu câţiva ani la piesa mea <Cinci femei de tranziţie>. I-a plăcut foarte mult şi m-a încurajat să scriu teatru. În urmă cu doi ani, am invitat-o la cea de-a doua piesă, <Încă-i bine>, dar mi-a spus că este grav bolnavă şi nu poate veni", a spus actriţa Rodica Popescu Bitănescu.

Artista spune că urma să o sune pe Rodica Tapalagă în aceste zile pentru a o invita şi la cea de-a treia piesă pe care a scris-o. „Regret că nu am mai apucat să vorbesc cu ea. Mi-aţi dat o veste foarte dureroasă!", a mai spus Rodica Popescu Bitănescu.

„Era o camaradă şi o parteneră extraordinară!"

Şi actorul Alexandru Arşinel are amintiri frumoase legate de Rodica Tapalagă. „Nu am ştiut că era în suferinţă, fiindcă era o persoană discretă. Nu-şi populariza viaţa. Am jucat cu ea în urmă cu câţiva ani într-un spectacol de televiziune. Era o camaradă şi o parteneră extraordinară. A murit o mare actriţă, cu un umor special, o personalitate a teatrului românesc!", a declarat, pentru „Adevărul de Seară", actorul Alexandru Arşinel.

Tamara Buciuceanu nu şi-a putut stăpâni lacrimile şi unicul lucru pe care a putut să-l spună este că era o bucurie să-i fii alături pe scenă Rodicăi Tapalagă. „Păcat că a plecat definitiv pe drumuri fără de întoarcere!", a spus actriţa Tamara Buciuceanu, încercând să-şi adune gândurile.

Şi pentru actriţa Tora Vasilescu vestea morţii Rodicăi Tapalagă a picat ca un trăsnet. „Era o delicată. Pe lângă cariera de artistă desăvârşită, era şi o foarte bună gospodină, îi plăcea să gătească şi era o mamă foarte bună", a spus actriţa Tora Vasilescu.

Cunoscută şi iubită pentru numeroasele sale apariţii în piese de teatru şi filme, Rodica Tapalagă avea 71 de ani. Corpul neînsufleţit se afla depus de astăzi la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" Colţea din centrul Capitalei, unde admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite