A învăţat la circ cum să fure din blocuri turn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr care a colaborat în trecut cu Circul Globus spărgea apartamente de la ultimele etaje ale blocurilor din zona Unirii. Tânărul de 23 de ani, originar din Botoşani, folosea o metodă inedită să intre prin efracţie: se urca pe blocurile de şase etaje, se lega cu o coardă şi intra pe geam în apartamentele de la etajul cinci al clădirilor.

Iulian Timofte, un fost zburător la trapez, potrivit poliţiştilor, a fost arestat ieri de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale de la Secţia 11 în timp ce se plimba cu taxiul prin Capitală.

Tânărul de 23 de ani, originar din Botoşani, a fost reţinut pentru că a spart trei locuinţe folosind o metodă inedită: băiatul se urca pe blocurile de şase etaje din zona Unirii, se lega cu o coardă şi intra pe geam în apartamentele de la etajul cinci al clădirilor.



A spart trei apartamente în zece zile


Din primele date ale poliţiştilor se pare că Iulian Timofte ar fi vinovat pentru cel puţin trei spargeri care au avut loc în ultimele zece zile.
Sâmbăta trecută, botoşăneanul a intrat într-un imobil prin geamul de la baie, de unde a furat un telefon mobil, un lănţişor din aur şi bani. Păgubitul susţine că prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 1.500 lei.

Cu o zi înainte, băiatul şi-a folosit aptitudinile de „om-păianjen“ pentru a pătrunde şi în altă locuinţă din acelaşi cartier, de unde a luat două telefoane mobile, trei ceasuri de mână şi bani, prejudiciul fiind de aproximativ 3.000 de lei, conform poliţiştilor.

Oamenii legii susţin că în urmă cu zece zile, Iulian Timofte a mai spart o locuinţă tot de la etajul 5 al unui bloc din zona Unirii. De data aceasta a intrat prin balconul ghenei de gunoi, folosindu-se de un cablu ancorat un etaj mai sus. Tânărul a reuşit să intre în fereastra de la baie a unei locuinţe prin pendulare şi escaladare. De aici a sustras articole electronice în valoare de 12.000 lei.

Oamenii legii susţin că prejudiciul total a a fost recuperat în proporţie de 80%. Reprezentanţii Circului Globus neagă faptul că Iulian Timofte ar fi lucrat ca trapezist la ei.

„A fost colaborator la un singur spectacol. Nu a avut contract cu noi. Oricum, a lucrat ca îngrijitor de cai, în niciun caz ca zburător la trapez. Sunt mulţi care au trecut pe la noi şi nu avem mai multe date despre această persoană“, a declarat purtătorul de cuvânt al circului, Cornelia Popescu.
În acest moment, tânărul este audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite