A început construcţia bazinului olimpic de la Dinamo. Vezi unde se vor desfăşura competiţiile de nataţie şi polo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Investiţii alocă 37 milioane lei pentru construirea celui mai mare şi mai modern bazin olimpic, pe spaţiul Clubului Dinamo din Bucureşti, în locul terenului de handbal şi a tribunei de est.

Potrivit autorizaţiei de construcţie emisă de Primăria sectorului 2 din Capitală, clădirea care va cuprinde bazinul olimpic va avea trei etaje şi subsol. La subsol se vor afla spaţiile tehnice, vestiarele, sălile de fitness şi masaj şi grupurile sanitare.

La parter vor fi amplasate cele două bazine, vestiare, grupuri sanitare şi birouri. La etajul 1 este situată tribuna cu 800 de locuri pentru public, iar la etajul 2 se va afla tribuna pentru VIP şi pentru persoanele cu handicap, precum şi cabine pentru transmisiile radio-tv şi de presă.

Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va avea 50 de metri lungime şi 25 de metri lăţime, adâncimea maximă fiind de doi metri, iar bazinul de antrenament va fi de 25 pe 12,5 metri, cu adâncimea maximă de 1,6 metri.

Potrivit Elisabetei Lipă, preşedinte Club Sportiv Dinamo, bazinul şi dotările aferente ar putea fi gata în aproximativ doi ani de zile.

"În momentul de faţă suntem în faza de organizare de şantier. Începerea lucrărilor a necesitat multe aprobări speciale, având în vedere că terenul este paralel cu bulevardul Barbu Văcărescu. Au fost reclamaţii din partea vecinilor, cărora le este frică să nu le dărâmăm casele şi a trebuit să construim un zid de sprijin. Potrivit contractului, construcţia ar trebui să fie gata în doi ani" a declarat Elisabeta Lipă pentru Adevărul de Seară.

image

Cele două bazine vor fi situate la parterul clădirii

Compania Naţională de Investiţii dă 37 milioane de lei

Finanţarea cu 37 de milioane de lei a lucrărilor se face de către Compania Naţională de Investiţii, iar licitaţia a fost câştigată în 2009 de firma Construcţii Erbaşu. Proiectul bazinului a fost înaintat încă din 2006, în urma demersurilor comune ale Clubului Sportiv Dinamo, Federaţiei Române de Nataţie şi celei de polo, precum şi Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern din 2008, construcţia se realizează în cadrul programului "Bazine de Înot" desfăşurat de CNI. Proiectul bazinului mai prevede şi construcţia unei parcări, condiţie obligatorie pentru a putea organiza o competiţie majoră la nivel european.

"Bazinul nu este numai pentru Dinamo, ci şi pentru Federaţie şi pentru public. Aici se vor organiza competiţii internaţionale. Va fi cel mai mare şi mai modern bazin de înot de la noi din ţară", a mai menţionat Elisabeta Lipă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite