A început Sport Arena Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai puternică întrecere de baschet „3 la 3“ din România începe astăzi, la ora 17.00. A şasea ediţie a campionatului Sport Arena Streetball debutează în acest weekend, pe terenurile din Politehnică, finalele având loc duminică.

Prima parte a celei mai importante competiţii de streetball din ţară, care se desfăşoară pe durata a trei zile, debutează astăzi, de la ora 17.00. În prima zi vor avea loc meciurile preliminare din grupele de calificare, precum şi concursul „Big Ball".

A doua zi de concurs, cea de mâine, va începe la ora 15.30, iar sportivii se vor duela pentru a se califica la meciurile finale de duminică, iar după prânz va avea loc o demonstraţie de slam-dunk a invitaţiilor din străinătate. „Iubesc streetball-ul. Nu am plănuit nimic pentru concursul de slamdunk, voi executa ce voi considera că pot la momentul respectiv", a spus Troy McCray, unul dintre cei mai buni dunkeri din lume.

Toţi participanţii vor fi premiaţi

Ziua de duminică începe la ora 15.40 şi atunci vor avea loc ultimele meciuri eliminatorii şi finalele la toate categoriile, dar şi un meci demosntrativ al persoanelor cu handicap. La finalul zilei va avea loc şi festivitatea de premiere, fiecare participant fiind premiat, indiferent de clasare.

Ca în fiecare an, categoriile sunt feminin şi masculin, iar la fiecare etapă vor participa 220 de echipe. În acest an, organizatorii au invitat, la Sport Arena, mai multe vedete din lumea baschetului şi pe cei mai buni săritori din lume.

În plus, vor fi organizate şi Campionatul European de Slam Dunk şi concursuri pentru spectatori. „Sport Arena Streetbal aduce cu siguranţă un plus baschetului românesc şi sportului în general. Faptul că există un campionat european de o aşa amploare ne face să ne dăm seama că suntem o ţară cu posibilităţi enorme de dezvoltare a sportului", a spus Octavian Bellu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Peste 4.000 de jucători în 2009

Anul trecut, la Sport Arena Streetball au participat peste 1.000 de echipe, ceea ce înseamnă că cel puţin 4.000 de jucători s-au luptat pentru a ajunge în finală şi a câştiga marele trofeu. Pentru anul 2010, organizatorii au pregătit cinci turnee, cel din acest weekend fiind primul dintre acestea. Următorul turneu va avea loc între 11 şi 13 iunie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite