A fost prezentat un nou sistem de alertă pentru copiii răpiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă metodă de alertare a autorităţilor, dar şi a altor instituţii care pot sprijini găsirea unui copil răpit a fost lansată, astăzi, în Bucureşti.

„Este un sistem de alertă naţională  şi va fi folosit cu precădere pentru cazurile excepţionale, mai exact în cazul minorlor răpiţi“, a declarat comisarul şef Marius Tache, implicat în proiect.

El a explicat că este vorba de un soft în valoare de 240.000 de euro achiziţionat din fonduri europene care va fi folosit pentru noua tactică de transmitere a semnalmentelor şi imaginilor cu minorii răpiţi şi a căror viaţă şi sănătate ar putea fi pusă în pericol.

Prin acelaşi sistem informaţiile ajung în cel mult 3 ore, despre copilul aflat într-o situaţie de risc , în gări, aeroporturi şi la metroul din Bucureşti, astfel încât pe plasmele din incinta acestora să apară imaginea celui dispărut şi să fie identificat urgent înainte de a fi scos eventual din ţară. Informații vor fi disponibile și pe www.alertarapirecopil.ro.

Sistemul care face parte din proiectul intitulat „Alertă răpire copil!“ este realizat prin Poliţia Română şi are ca parteneri Parchetul General şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual „Focus“. În medie în România, dispar 3.000 de copii, iarîn 10% este vorba de minori răpiţi. Noul sistem de alertare care în România va deveni funcţional de la 20 mai, este folosit în Anglia, Franţa şi SUA.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite