A fost mutată prima statuie de la Universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sorin Oprescu anunţa, încă din luna ianuarie a acestui an, că „în curând“ va începe acţiunea de mutare a celor patru statui de la Universitate pentru a se realiza o parcare subterană de 405 locuri.

 Abia ieri, prima statuie, cea a lui Heliade Rădulescu, a fost mutată în Parcul Izvor, după o operaţiune ce a durat aproximativ 20 de ore. „Nu ne puteam permite să zdruncinăm statuia, aşa că cel mai greu a fost s-o scoatem din pământ astfel încât să nu provocăm niciun fel de fisuri“, ne-a declarat Radu Ouatu, directorul firmei Apolodor, care se ocupă de mutatul statuilor.  

Parcarea, gata în 16 luni
Până la 17 septembrie vor fi mutate şi celelalte trei statui, urmând să înceapă lucrările la parcare. „Conform contractului, parcarea va fi gata peste 16 luni, şi tot atunci vom muta statuile înapoi, la Universitate, fix pe locul în care erau şi până acum. Vom crea acolo o piaţetă unde oamenii să se relaxeze“, a declarat Bogdan Hreapcă, directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei. Hreapcă a mai declarat că a ales să mute statuile în Parcul Izvor din trei motive: „Este un traseu uşor de la Universiate în parc şi nu presupune măsuri speciale de restricţionare a traficului“.

Pe parcursul şederii lor în faţa Palatului Parlaemntului, statuile vor fi descoperite şi luminate pentru a putea fi admirate. Investiţia în parcarea de la Universitate va costa 18 milioane de euro, bani investiţi de firma spaniolă Interparking care îşi va recupera investiţia având concesionate toate locurile de parcare pentru o perioadă de 36 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite