A fost lansat concursul pentru ambasadorii climei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor V-VIII din toată ţara pot participa, în perioada 17 septembrie – 29 octombrie  la o competiţie pe teme de mediu.

A început numărătoarea inversă pentru „ambasadorii climei“

Concursul naţional „Tinerii ambasadori împotriva schimbărilor climatice“, organizat de Fundaţia TERRA Mileniul III şi Asociaţia ALMA-RO este organizat în colaborare cu Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Reţeaua de Acţiune pentru Climă România (RAC-RO).

Competiţia a fost lansată astăzi la reşedinţa ambasadorului Germaniei, Andreas von Mettenheim unde s-a aflat şi Alex Găvan, un cunoscut alpinist care este imaginea ediţiei din acest an.

Alex este alpinistul care a escaladat fără mască de oxigen trei vârfuri de peste 8.000 metri altitudine din munţii Himalaya, dintre care două în premieră românească.

„De la an la an, limita zăpezilor permanente CHIAR se schimba iar gheţarii din Alpi, Karakorum, Tian Shan, Pamir, Himalaya, Anzi sau Groenlanda CHIAR se topesc iar vremea în ansamblul ei, nu mai urmează tiparele obişnuite. Din punctul meu de vedere, dincolo de orice, ecologia este o chestiune legată de responsabilitate, de bun simţ şi de educaţie. Atitudinea noastră este un factor al schimbării. În acelaşi timp noi suntem atitudinea noastră, deci practic noi înşine suntem factori ai schimbării”, le-a transmis el elevilor.

Profesorii au învăţat să trăiască eco, la Brusturoasa

La lansarea concursul de astăzi s-au mai aflat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Mediului care au vorbit despre problemele climatice şi de mediu.

La ediţia de anul trecut pentru desemnarea tinerilor ambasadori ai climei au fost trimise peste 230 de aplicaţii din 25 de judeţe.

În urma concursului, care constă în realizarea unor materiale de campanii de conştientizare pe tema schimbărilor climatice, patru elevi vor fi desemnaţi Ambasadori, vor fi premiaţi cu o tabără educaţională în România.

Câştigătorii ediţiei a treia vor fi anunţaţi în luna decembrie 2010.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite