ATENŢIE ŞOFERI! Podul Grant, vechi de 29 de ani, intră în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasajul Basarab se pregăteşte de inaugurare, iar Podul Grant de reparaţii. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunţa în cadrul unei vizite la Basarab că în perioada imediat următoare inaungurării pasajului, Podul Grant va intra în reparaţii.

Lucrările vor dura până în toamnă. „Se va lucra mai mult noaptea pentru a nu bloca circulaţia", promitea Sorin Oprescu.

Ultima lucrare de anvergură la Podul Grant s-a făcut în 2006 şi a durat un an. Lucrarea a fost făcută de Delta ACM 93 şi Euroconstruct Trading '98. Încă de atunci, presa a scris despre faptul că lucrarea este prost făcută.

Alina Roman, directorul Administraţiei Străzilor, cea care are în grijă administrarea pasajului nu ştie de nicio reparaţie la Podul Grant.

Cum a apărut podul Grant

Denumirea podului rutier şi cel al cartierului aferent provin de la numele englezului Effingham Grant, proprietarul de demult al acestor locuri. Conform arhivelor istorice, Effingham Grant a ajuns în Bucuresti la vârsta de 17 ani, devenind secretarul Consulatului Marii Britanii la Bucureşti.

Ulterior, prin 1850, Grant s-a însurat cu Zoe Racoviţă, nepoata marelui logofăt Dinicu Golescu. În urma acestei căsătorii, Effingham Grant a moştenit o parte a domeniilor boierilor Goleşti, teren care se întindea de la Cotroceni până la Regie şi Gara de Nord.

Podul Grant peste calea ferată a fost construit în 1912, fiind un loc favorit al sinucigaşilor fie nefericiţi în dragoste, fie bolnavi incurabili, care se aruncau de pe pod pe calea ferată, în faţa trenurilor care soseau ori plecau din Gara de Nord. Actualul pod rutier a fost construit în 1982.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite