ANPC: Apă şi impurităţi în combustibilul vândut la benzinăriile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calitatea carburanţilor care se găsesc la benzinăriile din Capitală lasă mult de dorit. Analizele realizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în laboratoarele de specialitate, şi făcute publice de site-ul B365.ro, arată că în benzina sau motorina din staţiile de alimentare se găseşte şi apă şi impurităţi.

"În urma prelevărilor, au fost constatate în municipiul Bucureşti, următoarele deficienţe: la benzină neconformitate la parametrul aspect – probele conţinând impurităţi mecanice, iar la motorină un conţinut mare de apă", se specifică în expertiza ANPC, prezentată de B365.ro.

Mai citeşte şi:

Unii români îşi alimentează maşinile în Ucraina unde preţul benzinei este sub 3,7 lei litrul. Vezi aici situaţia preţurilor "din vecini"

ANPC a înregistrat 19 reclamaţii privind calitatea carburanţilor care se vând în benzinăriile din Bucureşti. De cele mai multe ori s-a reclamat prezenţa apei în carburant, defectarea motorului şi a injectorului maşinii după alimentare, impurităţi în benzină şi prezenţa particulelor metalice în carburant, îndeosebi în motorină, majoritatea acestor probleme fiind confirmate în urma analizelor de laborator ale ANPC.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite