ANI a făcut-o pe Brânduşa Novac de tot circul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie  cercetarea directoarei Circului Globus, deputata PDL Brânduşa Novac, pentru conflict de interese. Inspectorii au descoperit că în perioada 2006-2008 managerul ar fi semnat  11 contracte în valoare de 1,2 milioane de lei între instituţia de stat pe care o conduce şi două dintre firmele la care a fost asociată.

Inspectorii de integritate susţin că Brânduşa Novac poate fi acuzată de conflict de interese în materie administrativă, ca urmare a semnării unor contracte de realizarea a scenariilor şi regiei pentru două spectacole, între ea, ca persoană fizică şi „Circ variete Globus”, precum şi a unui contract de colaborare între circ şi Sc Artis Sidus, firmă la care a deţinut 50% dintre acţiuni până în 2010.

Mai mult, la sfârşitul lunii februarie ANI a mai constat şi starea de incompatibilitate în care s-a aflat directoarea circului, ca urmare a exercitării simultane a funcţiei de demnitar, precum şi a funcţiei de conducere în cadrul Circului Globus.  Raportul de evaluare emis de inspectori a fost contestat însă de Brânduşa Novac şi se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a vedea, după ora 15, cum se apără directoarea Circului Globus de acuzaţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite