ANCHETĂ ADS Farmaciştii fac afaceri letale cu pastile care se vând doar cu reţetă (CAMERA ASCUNSĂ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamente foarte periculoase, care în mod normal ar trebui să se elibereze doar cu prescripţie de la medic, sunt vândute pe sub mână de către farmaciştii bucureşteni.

Jurnaliştii „ADS” au făcut un experiment de o zi, cu camera ascunsă, timp în care au cumpărat aproape 150 de comprimate considerate letale. Reporterii au demonstrat că oricine îşi poate cumpăra astfel de pilule folosind nişte boli închipuite sau chiar scuze banale.

Afacerea este cu atât mai periculoasă cu cât specialiştii-vânzători oferă chiar indicaţii referitoare la consecinţele grave pe care le riscăm. „Algocalminul este cancerigen! Nu a fost scos de pe piaţă din raţiuni financiare. Dar vă spun, pe prospect nu sunt scrise toate contraidicaţiile, pentru că este un studiu mai nou”, ne-a avertizat un farmacist în timp ce ne înmânează o cutie cu 20 de comprimate de Algocalmin.

Nu la fel de uşor se pot cumpăra, fără reţetă, antibioticele sau calmantele precum diazepam. Însă nici misiunea aceasta nu este imposibilă dacă găseşti reţeta perfectă pentru a sensibiliza farmacistele.

Cumpără săptămânalul „ADS" pentru a afla cum se negociază vânzarea pastilelor. Ziarul se găseşte la toate punctele de difuzare a presei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite