AFACERI ÎN FAMILIE LA PRIMĂRIA CAPITALEI Soţul consilierei Elena Cruceanu are două contracte cu RADET, aflată în subordinea municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat o incompatibilitate în cazul consilierei de la Consiliul General al Municipiului București, Elena Cruceanu. Soţul acesteia a încheiat două contracte cu RADET.

În urma evaluărilor demarate la data de 17.11.2010, s-au constatat următoarele: încălcarea de către Elena Cruceanu, Consilier General în cadrul Consiliului General al Municipiului București, a legislației privind regimul juridic al incompatibilităţilor, ca urmare a încheierii de către Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) – instituţie aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București - a unui număr de două contracte de prestări servicii cu S.C. Con Civitas S.R.L., societate în cadrul căreia soţul doamnei consilier, Adrian Cruceanu, deține calitatea de asociat și funcția de administrator.

Elena Cruceanu este consilier în cadrul CGMB din iunie 2008. Soţul ei deține din 1991 calitatea de asociat și funcția de administrator în cadrul S.C. Con Civitas S.R.L.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților: Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de ... administrator ... asociat la societățile comerciale cu capital privat ... nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii ... cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean ... (2) Prevederile alin. 1 se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local”, se arată într-un comunicat al ANI,

Ar putea să nu mai fie consilier
Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite