ABERANT În caz de incendiu, rupeţi gardurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia petrecută în acest weekend în cartierul Ferentari, atunci când o mamă şi trei copii au murit arşi de vii în podul casei, ar fi putut fi evitată, susţin autorităţile.

Deşi pompierii au sosit pe strada Prunului la 6 minute de la receptarea telefonului, misiunea autospecialelor a fost îngreunată din cauza faptului că maşinile nu au reuşit să intre pe această alee, îngustă de circa doi metri. “Oamenii noştri au ajuns în timp util, dar accesul utilitarelor a fost imposibil, motiv pentru care furtunele de apă au fost cărate pe o distanţă destul de mare”, a precizat Anca Onofrei, ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

image

Nici măcar dubiţa medicilor legişti nu a încăput pe stradă, iar victimele au fost transportate în cearceafuri, sub vociferările precipitate ale proprietarilor din zonă. “Uşor, că-mi rupeţi gardul!”.

Şi bogaţii plâng

Reprezentanţii ISU susţin că autorizaţiile pentru construcţiile de pe strada Prunului au fost în deplină legalitate, însă, pe parcurs, proprietarii au operat modificări pentru care nu au mai cerut niciun fel de aviz şi s-a construit haotic. “ În cazul de faţă, chiar dacă s-a cerut sau nu prin certificatul de urbanism şi aviz de securitate la incendiu, acesta nu putea fi emis, întrucât imobilul respectiv nu a făcut şi nu face obiectul avizării/autorizării din punct de vedere al securităţii la incendiu, neîncadrandu-se în categoriile de construcţii şi amenajări prevăzute de legislaţia specifică. Emiterea autorizaţiei de construcţie, nu este condiţionată în toate situaţiile de existenta unui astfel de aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
 ”, a mai spus Anca Onofrei.


Aceeaşi situaţie se poate repeta oricând în Ferentari, iar pompierii să întâmpine aceeaşi problemă. Pentru că  majoritatea străzilor sunt sufocate de case ridicate ilegal.

image
image

Şi în Pipera, cartierul bogaţilor, pompierii au avut de furcă în 2006, atunci când au fost solicitaţi de fostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu, să stingă un incendiu produs în garajul în care îşi ţinea o limuzină de zeci de mii de euro.

Cu toate că atunci trei autospeciale şi 20 de pompieri ilfoveni au ajuns în timp record la locuinţa politicianului, aceştia nu au avut acces pe strada foarte îngustă şi au fost nevoiţi să facă maraton între autospeciale şi garaj. Din acest motiv limuzina familiei Stănoiu nu a mai putut fi recuperată.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite