STUDIU 8.000 de euro costă un metru pătrat de teren în centrul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de terenuri din centrul Bucureştiului cer şi 8.000 de euro pe metru pătrat, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Colliers.

Preţurile terenurilor nu au înregistrat evoluţii spectaculoase în ultimele şase luni, ci mai degrabă s-au stabilizat, ajungând la valorile anilor 2004-2005, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

În cele mai căutate zone, Centru, Aviaţiei, Floreasca, Barbu Văcărescu, dar şi în anumite sub-zone (Drumul Taberei, Progresului, Pantelimon, Berceni) preţurile şi-au atins minimul, iar în alte zone se păstrează discrepanţe mari între aşteptările vânzătorilor şi ofertele făcute de cumpărători.

"De exemplu, în Piaţa Victoriei, preţurile cerute variază între 1.500 euro/metru pătrat şi 8.000 euro/metru pătrat, în funcţie de vizibilitate, formă, caracteristicile planului urbanistic zonal. În zonele periferice sau cu dificultăţi de acces şi infrastructura slabă, preţurile încă mai scad. Deprecierea acestora s-a situat între 10% şi 30%", se menţionează în comunicat.

În Bucureşti, în afară de centru şi aria Floreasca-Barbu Văcărescu, zona Basarab a devenit interesantă pentru dezvoltatori după inaugurarea pasajului.

Analiştii Colliers apreciază că al doilea semestru din 2011 ar putea aduce o intensificare a activităţii tranzacţionale, în condiţiile în care mai multe tranzacţii începute în 2010 s-ar putea finaliza în perioada următoare.

În ciuda diversificării cererii, doar anumite terenuri au atras atenţia investitorilor, în special cele cu destinaţie de retail sau pentru dezvoltare de clădiri de birouri.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite