47 de pacienţi se mută astăzi în saloane noi la Colţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea impunătoare de 16.800 de metri pătraţi, situată pe Bulevardul I.C. Brătianu nr.1, este aproape reabilitată. Din cele 15 corpuri ale unităţii spitaliceşti, 14 sunt gata. Se lucrează în interior la finisaje, iar la Aula în care vor învăţa studenţii se montează scaunele.

Potrivit normelor europene, saloanele spitalelor nu pot avea mai mult de patru paturi. „Capacitatea spitalului este de 320 de paturi şi fiecare salon are sală de baie. Astăzi se mută în noile saloane alţi 47 de pacienţi”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, Nicolae Ghiţă, coordonatorul lucrărilor de la BauTech General Construct SRL.

Medicii de la Morga spitalului

„Am finalizat sala de aşteptare de la Ambulatoriu, iar construcţia cupolei centrale va fi gata la 28 ianuarie. Sper ca în martie totul să fie terminat”, asigură specialistul. După această dată, lucrările continuă în interior, indiferent de vreme. „Este mai dificilă refacerea turnului cupolei pentru că acesta este înalt de 11 metri şi se lucrează manual”, mai spune şeful şantierului.

image

Sală de baie

Tradiţie în construcţii

Pe acoperişul Spitalului Colţea a fost agăţat un brad. „Atunci când se toarnă ultima găleată de beton se pune un brad în vârful construcţiei pentru ca să ne meargă bine”, spun muncitorii că aceasta este tradiţia în construcţii.

image

Curtea spitalului a fost reamenajată

Scări din granit adus din Nigeria, tâmplărie de lemn stratificat, lustre noi, cupole din metal cu centrale de ventilaţie şi grădini interioare cu fântâni arteziene, aşa arată Spitalul Colţea după 11 ani de lucrări de reabilitare.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite