Luau credite cu acte false dar au fost turnaţi de un funcţionar pe care au încercat să-l mituiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii în Capitală şi s-a început urmărirea penală faţă de 15 persoane pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită, trafic de influenţă, şantaj, fals, uz de fals, spălare a banilor. Infractorii luau credite de la bănci garantând cu terenuri sau case inexistente. După aceea transferau banii prin mai multe firme fantomă până când li se pierdea urma.

Azi-dimineaţă  au fost efectuate 27 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Argeş, la domiciliile unor persoane care făceau parte dintr-o reţea infracţionară care lua credite cu acte false.

Au fost puse în executare 18 mandate de aducere şi s-a început urmărirea penală faţă de 15 persoane pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, trafic de influenţă, şantaj, fals, uz de fals, spălare a banilor. “Infractorii luau credite de la bănci garantând cu terenuri sau case inexistente. După aceea transferau banii prin mai multe firme fantomă până când li se pierdea urma”, ne-a spus procurorul Alexandru Georgescu, de la Biroul pentru Relaţii cu presa din cadrul Paerchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti.

Surse din interiorul Parchetului au lansat zvonul că unele persoane care făceau parte din această reţea sunt funcţionari publici.

Au încercat să mituiască un funcţionar


Reprezentanţii Parchetului Bucureşti infirmă informaţia şi susţin că dimpotrivă, datorită unui funcţionar a fost descoperită reţeaua.
“S-a încercat mituirea unui funcţionar dar acesta este singurul mod în care ştim că a fost implicată această persoană. De la el a pornit ancheta pentru că acesta i-a denunţat pe mituitori. Deocamdată au loc audieri şi nu ştim toate amănuntele, în consecinţă este posibil să apară şi alţi funcţionari implicaţi”, a adăugat  procurorul Alexandru Georgescu.
Confrom reprezentanţilor Parchetului şi a Direcţiei Generale Anticorupţie, infracţiunile au fost săvârşite în perioada anilor 2008 - 2010. Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale.




Vom reveni cu amănunte şi cu imagini.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite