27 de milioane de euro lunar, din meditaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600.000 de elevi din România fac în prezent meditaţii, adică circa 17% din numărul copiilor cu vârste de până la 19 ani, arată un studiu comandat de Fundaţia “Dinu Patriciu”.Cele mai scumpe ore de pregătire sunt în Bucureşti.

Aproximativ 30% dintre elevi au ca meditator profesorul care le predă la clasă, 60.4% fac meditaţii cu un alt profesor, iar 3.9% cu un student. Piaţa meditaţiilor se apropie astfel în România de 27 de milioane de euro pe lună.

Părinţii: “Meditaţiile sunt vitale”

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor din România, Mihaela Gună, a declarat că meditaţiile sunt vitale, fiindcă în şcoli nu sunt suficienţi profesori calificaţi. “Pe de altă parte, nu există timp de parcurgere a materiei. Programa este stufoasă. Fenomenul meditaţiilor se va amplifica în următorii ani”, a mai spus Gună. De aceeaşi părere sunt şi unii elevi care spun că fără pregătire suplimentară nu s-ar descurca.

“Miza e mare pentru intrarea la liceu, fiindcă se iau în calcul mediile. Mă pregătesc la vreo trei materii încă din clasa a V-a”, a spus un elev de clasa a VIII-a de la Şcoala Centrală din Bucureşti.

Cea mai scumpă pregătire, în Bucureşti

Matematica, engleza şi româna sunt în topul disciplinelor cele mai solicitate, mai arată cercetarea realizată de Daedalus Millward Brown şi plătită de Fundaţia “Dinu Patriciu”. În Ardeal şi în Banat, suma lunară cheltuită de o familie cu meditaţiile copilului este de 148 de lei. În Moldova, 189 lei, în Dobrogea, 215 lei, iar în Bucureşti, 265 de lei. Studiul a fost efectuat în perioada 23 aprilie- 14 mai, pe un eşantion de 1500 de copii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite