Păcală te aşteaptă la Muzeul Satului, pe 1 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La muzeul „Dimitrie Gusti”, ziua păcălelilor va fi marcată printr-un program inedit în care maestrul de ceremonii va fi Sebastian Papaiani, interpretul personajului care l-a făcut celebru.

Bucureştenii vor avea parte de un weekend plin de oferte pentru distracţie: târg de antichităţi la Romexpo, concerte şi petreceri în cluburile din centru, festival de dansuri şi multă voie bună. Cum finalul de săptămână  include  şi ziua păcălelilor, din peisaj nu va lipsi celebrul Păcală. 

El îi va aştepta pe vizitatori la Muzeul Satului din Capitală, la prima ediţie a evenimentului "Păcală s-a născut român". Organizatorii promit să invite actori cunoscuţi, cântăreţi,  multe concursuri şi bineînţeles, multe farse demne de 1 aprilie. Maestrul de ceremonii  şi invitatul de onoare va fi Păcală, interpretat de Sebastian Papaiani. Distracţia va începe dimineaţă la orele 10.00 şi va ţine până seara la 18.00. 

Cinefilii se vor putea delecta cu pelicule la Festivalul Internaţional de Scurtmetraje Next care a început ieri şi se află la a şasea ediţie. Filmele vor rula până luni în mai multe cinematografe din Capitală, precum şi în spaţii neconvenţionale. De exemplu, mâine, 30 martie, la ora 20.00, Turbohalle (în centrul cultural din bulevardul Iuliu Maniu, sectorul 6) va găzdui proiecţia scurtmetrajelor realizate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, 31 martie, de la ora 16:45, la Cinema Studio va fi proiectat lungmetrajul “California Dreamin’ (nesfârşit)”. Filmul a câştigat o serie de premii importante, printre care Un Certain Regard la Festivalul de film de la Cannes şi a fost prezent la numeroase alte festivaluri.

Ori la dans, ori la târg   

Pasionaţii de dansuri sportive vor avea ocazia la acest final de săptămână să vadă festivalul Dance Masters. Vor fi prezenţi peste 2.000 de dansatori din întreaga lume, printre care 20 de perechi din Top 50 mondial. Cele mai bune perechi româneşti nu vor lipsi.  Evenimentul va debuta mâine, de la ora 14.00, la Sala Polivalentă.
Amatorii de antichităţi vor avea parte şi ei de un târg - Antique Market – aflat la prima ediţie din acest an care va avea loc la Complexul Expoziţional Romexpo. Timbre, ilustrate, mobilă sau tablouri vor putea fi cumpărate de la târgul care va ţine până duminică, 1 aprilie. 

Concerte pentru toate gusturile

Finalul de săptămână vine şi cu multe concerte inedite. Curioşii au ocazia să asculte muzică japoneză într-un recital de o oră şi jumătate ţinut de talentatul cantăreţ la shamisen. Concertul ţinut de “maestrul shamisenului”, Keisho Ohno, are loc pentru prima dată în Bucureşti mâine, la Atelierul de Producţie Param/ Pam Pam, din Splaiul Unirii  nr. 160, de la ora 19.00.
Iubitorii de jazz se vor putea delecta cu un spectacol susţinut de Luiza Zan & Friends care marchează lansarea albumului „The romanian jazz colection”. 

Fanii rockului alternativ vor putea fi martori la lansarea noului album „Virgula” al formaţiei din Republica Moldova, Alternosfera. Concertul are loc duminică seara, la Safe House, din strada Popa Nan nr. 82. 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite