10 august, ziua fără accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, doar în Capitală, au loc cel puţin 15 accidente rutiere cu victime, conform informaţiilor date de reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Pentru a atrage atenţia asupra fenomenului, Asociaţia Victimelor Accidentelor Rutiere din Romania, cu sprijinul Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună alte asociaţii ca A-CAR Romania sau Asociaţia Motocicliştilor din Romania au propus ca ziua de 10 august să fie declarată „Ziua fără accidente rutiere”.

Astfel, astăzi, organizaţiile nonguvernamentale împreună cu Poliţia Rutieră le reaminteasc şoferilor câteva reguli de bază ale siguranţei în trafic. „Se împart pliante şi panglici albe care se vor arbora la antene, la oglinzile autoturismelor, sau vor putea fi purtate la braţ de şoferi, ca un simbol al acestei zile”, a spus Ionel Patrichi, secretar general A-Car.

Simulare de catastrofă

 Pentru a demonstra ce se poate întâmpla dacă regulile de circulaţie nu sunt respectate de şoferi, iniţiatorii „Zilei fără accidente rutiere”, au organizat ieri o simulare a unei catastrofe în trafic.

„A fost simulat un accident rutier în care au fost implicate un tir, o dubă, o motocicletă şi patru autoturisme, dintre care unul a luat foc”, a spus Ionel Patrichi.

Catastrofa regizată a avut loc în Piaţa Constituţiei şi în eveniment au fost implicate şi echipaje ale Poliţiei Rutiere, SMURD, ISU şi chiar criminalişti. Scopul evenimentului a fost acela de a atrage atenţia asupra dimensiunilor pe care le poate avea un accident rutier.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite