VIDEO 100 de milioane de euro investiţi la Charles de Gaulle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În intersecţia de la intrarea principală a Parcului Herăstrău va fi amenajată o parcare subterană pe două nivele, o piaţă publică şi un pasaj rutier. Obiectivul are ca termen de execuţie 2 ani şi necesită investiţii în valoare de  93.750.000 de euro. Municipalitatea va susţine din bugetul local aproximativ jumătate din suma totală, restul fiind investiţie atrasă.

Sub intersecţia Charles de Gaulle va fi amenajată o parcare subterană pe două nivele cu o capacitate de aproximativ 600 de locuri şi o piaţă publică la cel de-al treilea nivel, amenajată chiar sub actualul rond din mijlocul pieţei Charles de Gaulle. Pe lângă acestea, va fi construit şi un pasaj rutier pe direcţia Bulevardului Aviatorilor.

Pasajul, la care se vor începe lucrările din primăvară, face parte din strategia de mobilitate a oraşului, la fel ca parcările subterane.

„În cazul Pieţei Charles de Gaulle discutăm de două obiective majore, parcarea subterană, obiectiv realizat în parteneriat public privat cu investiţia lucrării susţinută de investitor şi pasajul rutier subteran, obiectiv de investiţie susţinut din bugetul PMB“, a explicat şeful direcţiei de Investiţii din cadrul PMB, Bogdan Hreapcă.

Dublă premieră

Obiectivul are ca termen de execuţie 2 ani şi necesită investiţii în valoare de  93.750.000 de euro. Municipalitatea va investi din bugetul local circa 49.000.000 de euro, restul fiind investiţii atrase.

„Este pentru prima dată în Bucureşti când se coordoneaza două lucrări cu impact major pentru îmbunătăţirea circulaţiei rutiere şi când, din totalul sumei de investit, municipalitatea susţine aproximativ 50%, restul fiind investiţie atrasă“, susţin reprezentanţii primăriei.

Potrivit acestora, decizia de a interveni cu prioritate în intersecţia Charles de Gaulle are la bază disfuncţionalitatea circulaţiei rutiere actuale în zona respectivă.

Municipalitatea intenţionează să continue programul de optimizare a traficului şi reconfigurarea ariei prin realizarea celor doua investiţii, astfel speră să fluidizeze traficul nu doar în zonă, ci şi intreaga relaţie Nord - Sud a Capitalei.

De asemenea, se speră că va fi îmbunătăţită calitatea mediului prin reducerea cantităţii noxelor, datorată eliminării ambuteiajelor şi a timpului de aşteptare la intrarea în intersecţie.
 
Din pasaj în parcare şi din parcare în piaţă

Parcarea subterană va ocupa intersecţia Charles de Gaulle, find împărţită în două alveole, de-o parte şi de alta a casetei de metrou, iar pasajul rutier va trece pe sub Piata Charles de Gaulle, având perete comun şi comunicare directă cu parcajul subteran.

Pe fiecare sens, lăţimea va fi de 8 metri. „Se vor asigura două benzi de circulaţie a câte de 7 metri cu trotuare de siguranţă pe margini de câte 50 de centimetri, excepţie făcând porţiunea centrală unde, pe partea cu galeria de metrou, trotuarul de siguranţă va avea o lăţime mai mare, variind între 0,5 şi 2,5 metri“, a mai spus Hreapcă.

Intrarile şi ieşirile în pasaj se vor face din accesele laterale ale Bulevardului Aviatorilor, în acest scop reproiectându-se parţial zona verde care separă localele de drumul principal şi ocupându-se o bandă din carosabilul existent.

Şeful de la investiţii a mai spus că pasajul va fi prevăzut cu un sistem avansat de ventilaţie pentru diminuarea riscurilor în trafic şi în exploatarea sa. Piaţa va fi iluminată natural şi va fi un loc de relaxare cu terase şi câteva magazine, conform proiectului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite