Slow Food, Mineralia şi Zilele Jazzului, în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul weekend din noiembrie este plin de evenimente pentru toate gusturile. Târgul culinar, concertele de jazz şi expoziţia de minerale sunt doar câteva dintre atracţii.

Distracţia începe în forţă chiar din această seară, când la Centrul Cultural Reduta încep Zilele Jazzului Românesc. Vor fi trei seri pline cu muzică bună, interpretată de nume sonore ale jazzului românesc. Astăzi, de la ora 19.00, pe scenă va urca  Marius Popp, care va cânta, la început, cu Mihai Sebastian - la saxofon, iar apoi cu Alex Racoviță - claviaturi, Vlady Săteanu - chitară bas, Marcel Moldovan - tobe. Sâmbătă, de la ora 19.00, vor concerta Mike Godoroja&Blues Spirit, iar de la ora 20.15 Pedro Negrescu -  The Bridge of Friendship. Zilele Jazzului se încheie duminică seara, cu Vega Band şi Mircea Tiberian Trio. Cele trei seri de jazz vor fi prezentate de Jenny Brăescu şi Florian Lungu.

Rubine şi smaralde, la ITC

Dacă nu aveţi dispoziţie pentru un concert de jazz, vă puteţi relaxa la expoziţia Mineralia, care s-a deschis astăzi la ITC. Rubine, safire, smaralde, malachit, turmalină sau jad , dar şi bijuterii unicat lucrate manual sunt doar câteva dintre atracţiile expoziţiei cu vânzare. „ Venim în ajutorul celor care doresc să achiziţioneze cadouri cu adevarat rafinate la preţuri accesibile. Iarna se poartă rubine, iar noi le aducem la Brasov pe cele mai frumoase", a spus Francisc Covaci, organizatorul expoziţiei. Expoziţia este deschisă între 10.00 şi 18.00, iar intrarea este liberă.

Slow Food, în Piaţa Sfatului

Gemul de ghimbir, dulceaţa de agrişe şi preparatele din lapte de capră sunt doar câteva dintre delicatesele pe care le puteţi găsi sâmbătă şi duminică la Slow Food, în Piaţa Sfatului. Indiferent dacă ţineţi post sau nu, cu siguranţă veţi avea ce alege de pe tarabele celor 40 de producători din ţară care vin la penultima ediţie a tâtgului din acest an.

Cei care ţin post vor găsi sarmale de post, zacuscă pentru toate gusturile, păstrăv afumat sau deserturi tradiţionale din Maramureş - foi cu bulion umplute cu dulceaţă de măr şi dovleac, pandişpan de post cu stafide şi nucă sau plăcintă cu mere. Iar daca vi se va face frig, veti putea să vă încălziţi cu un pahar de vin ecologic fiert şi aromat cu scorţişoară sau ceaiuri bio.

Pentru că se apropie sezonul rece, producătorii vin şi cu produse destinate să vă întărească în mod natural sistemul imunitar. Aşadar, la târg veţi găsi o largă varietate de sortimente de miere şi o sumedenie de alte produse apicole.

Târgul va fi deschis atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 10.00 si 16.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite