Un milion de euro pentru studenţii Universităţii Transilvania din Braşov. Ce au de făcut tinerii pentru a lua banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectoratul Universităţii Transilvania din Braşov FOTO Ioan Buciumar
Rectoratul Universităţii Transilvania din Braşov FOTO Ioan Buciumar

Un milion de euro pune Universitatea Transilvania la bătaie pentru proiecte scrise de studenţi. O echipă trebuie să fie alcătuită din cel puţin 3 membri şi proiectul poate primi până în 100.000 de euro, din care 30% sunt bursele studenţilor.

Studenţii Universităţii Transilvania din Braşov care au idei şi cunoştinţele teoretice şi practice pentru punerea în aplicare a acestora au la dispoziţie un milion de euro din partea instituţiei de învăţământ. Nu este prima dată când şcoala oferă această şansă studenţilor săi. 

Programul „Fii în centru!” a avut prima ediţie anul trecut, când, de asemenea, conducerea universităţii braşovene a pus la dispoziţia studenţilor un milion de euro. Competiţia este deschisă tuturor studenţilor, indiferent de ciclul de studii. 

Condiţia este ca aceştia să formeze echipe de minim 3 şi să propună un proiect care să rezolve anumite probleme sau să ajute Universitatea. Un proiect poate să aibă o valoare de maxim 100.000 de euro, iar 30% din valoarea acestuia este bursa echipei.

Domeniile în care pot fi scrise proiecte s-au diversificat deja în acest an, faţă de prima ediţie, potrivit rectorului Ioan Abrudan. 

„Spre deosebire de anul trecut, apare un domeniu prioritar, şi anume „campus verde”, respectiv proiecte care să includă aspecte ce vizează reciclarea, economia de energie, amenajarea spaţiilor verzi ale universităţii, alături de celelalte două priorităţi, care au fost şi anul trecut, respectiv digitalizara proceselor administrative din universitate şi dezvoltarea unor metode noi şi a unei infrastructuri noi pentru predare”, a subliniat rectorul Ioan Abrudan. 

Studenţii au venit anul trecut cu numeroase propuneri de proiecte, mai ales că suma pusă la dispoziţie şi condiţiile au dat naştere la o adevărată competiţie, cu rezultate excelente. 

„Proiectele sunt în curs de finalizare, lista acestora este pe pagina de internet a universităţii şi sunt proiecte, zic eu, importante pentru universitate, proiecte ce vizează atât digitalizarea unor procese administrative precum registratura. Cât şi proiecte care ţin de modernizarea procesului didactic, de exemplu, în domeniul medical, inclusiv pe simulatoare, dar şi proiecte ce vizează controlul respectării condiţiilor specifice acestei perioade pandemice în spaţiile didactice”, a mai precizat Ioan Abrudan. 

Termenul limită de depunere a proiectelor este 30 noiembrie. Mai apoi, acestea vor fi evaluate de o comisie, ce va selecta şi câştigătorii. La prima ediţie a competiţiei au fost depuse 50 de proiecte şi 10 dintre acestea au fost selectate pentru a fi finanţate. 

Vă mai recomandăm:

Ce i-a transmis filosoful Mihai Şora preotului care l-a atacat pe reţelele de socializare

Medic cardiolog: „Din păcate, România este pe primul loc la nivel european şi în ce priveşte bolile de inimă” 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite