Ultimul turnir din Cetatea Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cavalerii vor face spectacol alătruri de caii lor
Cavalerii vor face spectacol alătruri de caii lor

Festivalul Turnirul Cetăţilor se încheie cu spectacole cu cai, muzică medievală şi foc de artificii. Bătălia finală a cavalerilor din Cetatea Braşovului se dă duminică, începând cu ora 16.00, la arena Liceului Sportiv din Braşov.

Ultimul turnir din seria „Turnirul Cetăţilor" îi va avea în centrul atenţiei pe cavaleri alături de caii lor, nu luptele medievale cu care spectatorii erau obişnuiţi până acum. „Accentul va cădea pe cai, pe numerele de dresaj, acrobaţii şi echitaţie", a spus Ionuţ Gliga, director executiv la Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov.

Pe lângă momentele spectaculoase susţinute de cavaleri alături de caii lor, cei prezenţi duminică la turnir vor avea parte şi de concerte inedite de muzică medievală. Printre invitaţi amintim „Cimpoierii din Transilvania", o formaţie care interpretează, la cimpoi, muzică medievală originală, şi formaţia „Nome nest Omen". La final, pe scenă vor urca Ovidu Lipan „Ţăndărică" şi ansamblul „10 Prăjini".  Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii, sincronizat cu muzica.

„Va fi şi de această dată oragnizată grădiniţa pentru pici, care s-a bucurat de mare succes la fiecare ediţie. A prins foarte bine această idee. Părinţii, contra sumei de 10 lei, pot să îşi lase copiii pe mâna unor enterneineri specializaţi. Copiii pot proba diferite costume medievale, pot să se joace cu arme în miniatură, pot asculta poveşti cu animale, poveşti medievale", a completat Ionuţ Gliga. 

Succes internaţional

Festivalului medieval „Turnirul Cetăţilor", ajuns anul acesta la a doua ediţie, s-a bucurat de foarte mare succes la public şi a atras mii de turişti, atât români, cât şi străini, în judeţul nostru. Ba mai mult, cavalerii braşoveni au fost invitaţi să participle la festivaluri similare în Europa. „Am avut solicitări pentru a participa la festivaluri medievale în Austria şi Germania, în special pentru cei care au participat cu caii. E un semn foarte clar că am făcut un show de calitate. Este păcat să nu profităm de această ocazie", a spus Werner Braun, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Germani din Braşov, unul dintre organizatorii festivalului.

În plus, Werner Braun susţine că în perioada celor patru turniruri din Braşov, Bran, Râşnov şi Făgăraş, locurile de cazare din judeţ au fost ocupate aproape în totalitate de turişti. „Din informaţiile pe care le am, la Bran şi Făgăraş locurile de cazare au fost ocupate la capacitate maximă pe perioada turnirurilor".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite