FOTOGALERIE Un tren Intercity a deraiat între Braşov şi Sighişoara UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locomotiva a blocat traficul feroviar pe un fir încă de la ora 18.00, Foto: Bogdan Crăciun
Locomotiva a blocat traficul feroviar pe un fir încă de la ora 18.00, Foto: Bogdan Crăciun

Roţile din faţă ale locomotivei unui Intercity, care a plecat din Bucureşti la ora 13:00 şi se îndrepta spre Oradea, au ieşit de pe şină. Trenul, în care se aflau circa 250 de călători, a deraiat în dreptul localităţii braşovene Racoş, în jurul orei 18.00, din cauza unei viituri, dar şi din cauza şinei vechi.

UPDATE3.06.2011, ora 9.00 Traficul feroviar pe firul 1 a rămas blocat. „Aseară s-a lucrat până la ora 23.00, iar de dimineaţă s-au reluat lucrările. Trebuie schimbate traverse, buloane şi trifoane, iar acest lucru durează puţin mai mult. La această oră nu se înregistrează întârzieri, iar circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir“, a declarat comisar Nelu Ilie, şef Biroul Judeţean al Poliţiei TF.

2.06.2011 22.00 Şi la această oră traficul feroviar pe firul 1 este blocat din cauza locomotivei care a deraiat. Muncitorii de la Căi Ferate încearcă să repună roţile din faţă ale locomotivei pe şină cu ajutorul unui vinci hidraulic.

brasov,tren deraiat brasov,racos

UPDATE 21.56 Echipele de intervenţie lucrează şi la această oră pentru repunerea locomotivei pe şine.

brasov,tren deraiat brasov,racos

„Trenurile care circulă pe ruta Braşov-Sighişoara au întârziere de mai bine de 120 de minute“, a spus şeful Biroului judeţean al Poliţiei TF, comisarul Nelu Ilie.

Specialiştii spun că zona în care a deraiat trenul este una sigură.

Tren poză arhivă
brasov,tren deraiat brasov,racos

„Linia de cale ferată este foarte sigură în zona asta. Trenurile circulă pe această proţiune cu o viteza de 70 km/h, iar când a văzut aluviunile, mecanicul a manifestat vigilenţă şi a circulat cu mai puţin de 30km/h", a declarat directorul Regionalei de Cale Ferată Braşov,  Ioan Pintea.

Trenul a deraiat între Timişul de Sus şi Predeal. FOTO: ARHIVĂ

UPDATE 19.50  „Pasagerii care aveau ca destinaţie staţia Arad au fost preluaţi, în jurul orei 19.00, de trenul internaţional 346 Bucureşti Nord – Viena. Niciunul dintre cei 250 de călători ai trenului intercity nu a fost rănit. În ceea ce priveşte traficul celorlalte trenuri de călători, care circulă pe această relaţie, nu se înregistrează alte întârzieri în grafic", se arată în comunicatul de presă emis de CFR Călători.

brasov,tren deraiat brasov,racos

Update ora 19.20 „Este vorba despre un tren rapid Intercity, care circulă pe relaţia Bucureşti-Oradea/ Treiuş/Arad. Trenul a deraiat din cauza apei abundente care a formatat pietrişul şi acesta a ajuns pe şine. Traficul feroviar pe firul 1 este blocat, dar se poate circula pe firul 2. Nu s-au înregistrat victime şi la faţa locului se află atât poliţiştii TF cât şi echipe de la CFR, care încearcă să remedieze situaţia“, a declarat şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Braşov, comisarul şef Ioan Trocaru.

brasov,tren deraiat brasov,racos

Din cauza pietrişului, locomotiva trenului, care se îndrepta spre Cluj, a sărit de pe şine, dar nu s-a răsturnat. În aceste momente se aşteapă ca la faţa locului să sosească utlilaje specifice care să o repună pe şine. La Racoş trebuie să ajungă şi un tren personal. Vagoanele de la Intercity  vor fi cuplate de trenul personal, care îi va transporta pe călătorii aflaţi în câmp până în staţia următoare. Acolo, va fi cuplată o altă locomotivă de vagoanele trenului rapid, astfel încât călătorii să ajungă la destinaţie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite