S-a lansat top Forbes 500 Miliardari. Vezi aici cine sunt cei mai bogaţi braşoveni (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza i-a afectat pe afaceriştii braşoveni, însă nu i-a scos din topul celor mai bogaţi 500 de români, întocmit de revista Forbes.

Bogaţii Braşovului au rămas aceiaşi şi pe timp de criză, dar sunt cu câteva zeci de milioane de euro mai săraci decât anul trecut. Totuşi, doi dintre ei sunt printre cei mai bogaţi o sută de români, conform clasamentului întocmit de revista Forbes.

În top se află, ca şi în 2010, Ioan Neculaie, Călin Costan şi Mihai Miron. Ierarhia s-a schimbat însă: Călin Costan, deţinătorul grupului de firme ICCO, a căzut 27 de poziţii, de pe locul 83 pe 110, lucru care îl clasează pe locul trei în topul bogaţilor din judeţul nostru. În schimb, Mihai Miron urcă 21 de locuri, de pe 118 pe 97, ajungând astfel, după Ion Neculaie, al doilea cel mai bogat braşovean.

Răsturnare de situaţie

Dacă Neculaie a reuşit să îşi păstreze poziţia de lider în judeţul Braşov, în ceea ce priveşte locurile II şi III avem parte o răsturnare de situaţie. Cu o pierdere de aproximativ 25 de milioane de euro, Călin Costan ajunge din primii o sută cei mai bogaţi români, în 2010, pe locul 110, fiind astfel al treilea braşovean în topul Forbes 500 miliardari.

Surpriza topului este omul de afaceri Mihai Miron, care a reuşit să urce 21 de poziţii în top Forbes 500 Miliardari, fiind astfel al doilea cel mai bogat om de afaceri din Braşov. Pe locul 97 la nivel naţional, Mihai Miron, are o avere estimată la 48-50 de milioane de euro, cu patru milioane de euro mai mare decât anul trecut când era pe locul 118 în top Forbes 500 Milionari.

Mihai Miron are 51 de ani şi afaceri în industria farmaceutică, industria alimentară şi zootehnie , dar este cunoscut, în primul rând, pentru lanţul de farmacii Ropharma. Împreună cu doi asociaţi, Floriean Firu şi Cristian Teodorescu,  Miron a inaugurat anul acesta Spitalul „Sfântul Constantin", o investiţie de 20 de milioane de euro. După cum spune, însă, recuperarea inves­tiţiei nu este principalul său obiectiv.

Locul patru pe Braşov, şi 172 la nivel naţional, este ocupat de Cristian Teodorescu, un personaj discret din comunitatea braşoveană. În vârstă de 51 de ani, Teodorescu deţine Teo Holding, firmă care gestionează închiri­erea mai multor clădiri proprii.  Una dintre clădirile deţinute de el găzduieşte  Spitalul „Sfântul Constantin" din Braşov, Maternitatea Regina Maria, o farmacie Ropharma şi agenţia „Divizia de medici" a Băncii Transilvania. Teodorescu deţine şi 33% din acţiunile spitalului privat.

Bogat, dar cheltuitor

„Prinţul asfaltului", Marcel Butuza, nu lipseşte nici el dintre bogaţii României, fiind clasat pe locul 207 în top Forbes 500 Miliardari. El  se clasează pe locul cinci la nivelul judeţului nostru, cu o avere estimată la 23-24 de milioane de euro. Marcel Butuza deţine firma Verctra Service, firmă care câştigă în mod frecvent licitaţiile lansate de Primăria Braşov pentru asfaltarea sau deszăpezirea străzilor din oraş.

Marcel Butuza mai este cunoscut în rândul braşovenilor şi datorită pasiunii sale pentru enduro-cross, o pasiune extrem de costisitoare. Până acum a participat cu echipa sa, Vectra Racing Team Zărnești, la trei ediții ale celei mai grele competiții de enduro din lume, Raliul Dakar (2007, 2009 și 2011). Anul acesta s-a clasat pe locul 56 la Raliul Dakar care s-a ţinut în America de Sud.

Ce braşoveni mai sunt în top Forbes500 Miliardari?

Pe lângă cei trei afacerişti de top, în clasamentul Forbes îi mai regăsim pe Cristian Teodorescu (Spitalul Sf. Constantin), Marcel Burtuza (Vectra Service), Silviu Strejuţ (Silnef), Gabriel Stan (Bellevue Residence), Costel Comăna, Iorgu Ganea (Regiotrans), familia Luca (carmangeria Luca), fraţii Comăniciu (Delaco), Antonia Ceposu (Metabras), familia Şoneriu (Carmolimp), Ion Olaru (Oligopol).

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image

Răsturnare de situaţie

Aflaţi de pe forbes.ro:

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite