Peste o mie de locuri libere la Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu care au promovat Bacul de toamnă se pot înscrie la facultăţile de stat din Braşov. După prima sesiune de admitere din vară, la Universitatea Transilvania au rămas vacante 1.071 locuri cu şi fără taxă, la 18 facultăţi.

Având în vedere numărul mic de absolvenţi de liceu care au promovat Bacalaureatul anul acesta, facultăţile riscă să rămână în continuare cu locurile neocupate. În a doua sesiune, doar 483 de absolvenţi de liceu au obţinut note de trecere la Bac, având astfel şansa de a deveni studenţi la stat.

Din cele 1.071de locuri disponibile la Transilvania, 403 sunt bugetate, iar 668 sunt cu taxă. Cele mai multe locuri fără taxă sunt disponibile la facultăţile cu profil tehnic, cum ar fi Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (104), Ingineria Lemnului (66), Inginerie Tehnologică (51) sau Design şi Produs de Mediu (47). Locuri libere mai sunt şi la Facultatea de Litere (109), la Sociologie şi Comunicare (62), Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (48) sau Edicaţie Fizică şi Sporturi Montane (33), însă toate acestea sunt cu taxă.

Candidaţii mai pot opta pentru Facultatea de Matematică şi Informatică unde au rămas neocupate 14 locuri fără taxă şi 44 cu taxă. La Muzică sunt vacante 22 de locuri bugetate şi 16 cu plată, iar la Facultatea de Construcţii sunt 12 locuri bugetate şi 5 cu taxă.

Mâine încep încrierile

Candidaţii se pot înscrie la admitere începând de mâine şi până luni, la sediul fiecărei facultăţi. Cei care vor fi admişi pe bază de dosar vor afla rezultatele pe 12 septembrie, iar cei care dau examen, pe 16 septembrie. Listele finale cu rezultatul admiterii, precum şi redistribuirea locurilor rămase libere vor fi afişate pe 20 septembrie. La Universitatea Transilvania, taxa anuală de şcolarizare este cuprinsă între 2.500 şi 5.000 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite